5 ok az IP-kamerarendszer választására

Ha biztonsági kamerák vásárlásán gondolkodik, 2 lehetőség közül választhat. Az elsők a CCTV kamerák, amelyek kevésbé hatékony technikai elvre épülnek. Ezért manapság már nem használják ilyen gyakran. Helyüket egy modernebb technológia váltja ki - egy IP kamerarendszer. Számos biztonsági és gyakorlati hasznot hoz.

Miért pont IP kamera rendszer?

IP kameraCCTV rendszer esetén a kamerákat koaxiális kábel segítségével csatlakoztatják a rögzítő eszközhöz, amelynek adatátviteli képességei korlátozottak. Emiatt a CCTV kamerák felbontása alacsonyabb (általában legfeljebb 0,5 Mpx). Az alacsony képkockasebesség miatt nem tudnak sima képet biztosítani. Nem beszélve arról, hogy ez a fajta felvétel nem támogat sok modern funkciót. Akár távvezérlést, akár mozgásérzékelők integrálását.

TIP: Olvassa el cikkünket, ahol leírtuk az AHD és IP kamerarendszerek közötti különbséget.

Ha be szeretné biztosítani modern módon a házát, üzlethelyiségét, és elkerülni az analóg kamerák hiányát, javasoljuk, hogy válasszon egy IP kamerarendszert. Íme 5 ok, amiért jó megoldás.

1. Nagy felbontás és képminőség

Az IP kamerarendszer az interneten keresztüli adatátvitel elvén működik. A kamerák Ethernet-kábelen keresztül csatlakoznak a felvevő eszközhöz, amely szintén az áramellátást szolgálja. Egy ilyen megoldás lehetővé teszi nagy mennyiségű adat rövid időn belüli továbbítását. Nem probléma a magas képminőség (akár 8 Mpx) és a felvétel készítése 30-60 FPS frekvencián. A kép sima és éles, így a legkisebb részleteket is zavarás nélkül láthatja.

2. IP kamerarendszer és fejlett érzékelők

Míg a CCTV rendszer képességeinek csúcsa a videofelvétel, az IP kamerarendszer számos egyéb praktikus funkcióval is rendelkezik. Például hangot tud rögzíteni, ami sok esetben nagyon hasznos. Gyakori jellemzője az éjszakai látás, amely teljes sötétségben is minőségi képet biztosít. A kamerák mozgásérzékelővel is felszerelhetők. Ennek köszönhetően figyelmeztethetik Önt, ha hívatlan látogatókat észlelnek ingatlanja közelében. A magasabb osztályú kamerák még az emberek arcát is képesek felismerni.

3. A távvezérlés lehetősége

Mivel minden kamerához saját IP-cím tartozik, könnyedén csatlakozhat hozzájuk és vezérelheti egy alkalmazás segítségével egy okostelefonon vagy más eszköz által. Távolról be- és kikapcsolhatja az egyes funkciókat, megváltoztathatja a látószöget, vagy csak nézheti az online videoátvitelt. Így mindig a tulajdona az Ön megfigyelése alatt lesz.

Sledovanie kamier v prírode

Zdroj obrázka: pixabay.com

4. A károsodás ellenállása

A minőségi IP kamerák nemcsak a pornak, a víznek vagy a fagynak állnak ellen, hanem "túlélik" a mechanikai sérüléseket is. A vízállóságot az IP index jelzi, míg az IP68 azt a képességet jelenti, hogy a kamerát hosszabb ideig vízbe merítsék anélkül, hogy veszélyeztetnék annak funkcionalitását. Az IK index kifejezi a kamera képességét a mechanikai sérülések kezelésére. Az IK00 olyan kamerát jelent, amely nem áll ellen a mechanikai sérüléseknek. Az úgynevezett "vandálellenes" kamerák IK10 indexűek.

5. Könnyű csatlakoztatás

Jednoduché zapojenie

A kamerák csatlakoztatása rögzítőeszközhöz (NVR felvevő) nagyon egyszerű. Csak annyit kell tennie, hogy csatlakoztatja a kábeleket, beállítja az alapvető funkciókat, és párosítja a rendszert az okostelefonnal vagy más eszközzel. A felhasználóbarát csatlakoztatás és vezérlésnek köszönhetően az IP kamerarendszer olyan emberek számára is alkalmas, akik nem járatosak az elektronikában és a modern technológiában.

Most már csak annyit kell tennie, hogy modern funkciókkal rendelkező minőségi IP-kamera rendszert válasszon, és élvezheti az említett előnyöket.