A legjobb biztonsági tippek az új otthonba költözéskor

Az új otthon számos felelősséggel jár. Nemcsak minden anyagi dolgunkat beletesszük, hanem teret is teremtünk új emlékeknek és örömöknek. Nem tagadhatjuk, hogy új házba költözéskor számos fontos feladat vár ránk, amelyeket nem érdemes lebecsülni. Az egyik a biztonság. Új lakóházba költözik, vagy egy régebbi ház mellett döntött? Bármi is legyen a válasza, elkészítettünk rövid listát tanácsokról és tippekről, amelyek végigvezetik Önt otthona biztonságán. Tanácsot adunk arra, mire kell összpontosítania, és milyen elemeket kell feltétlenül beépítenie új otthonába. Kezdjünk tehát bele együtt.

 

Cserélje ki a zárakat

Első tippünk elsősorban az idősebb családi házak tulajdonosainak szól, amelyekben előttük más családok és emberek laktak. Annak ellenére, hogy tökéletes áttekintése van az ingatlanról, soha nem tudja, kinek van új házától kulcsa. Ha egy régebbi ingatlan klasszikus ajtóval rendelkezik, akkor érdemes elsősorban a biztonsági ajtókba fektetni. Bár lehet, hogy az elején nincsenek gyanúi, és a biztonságos szomszédság víziójával költözik, a valóság meglepetést okozhat, és pont az Ön esete kivétel lehet. Kivétel, amely az otthona kirablása után biztosan nem fog Önnek örömöt okozni.

Érdemes elgondolkodni a végső biztonsági zárakon új építmény esetén is. Magától értetődik, hogy nem tudja a teljes épületet a felügyelete alatt tartani egész nap. Ebben a tekintetben mindig helyénvaló a megelőző intézkedésekre gondolni. Egyik a lehetőségek közül a házba való kamera is, amelyről majd később beszélünk.

 

Alap a riasztó

Ma a tűzriasztónak kellene lennie minden háztartás alapjának. Magas szintű biztonságot nyújthat, és garantálja, hogy semmi sem lepje meg. Ugyanakkor egy új ház esetében érdemes gondolni az ablakokat és ajtókat rögzítő riasztókra is. Ha nem tudja pontosan, hogyan kell kezelni a technológiát, forduljon szakemberhez, aki az Ön ingatlanára javasol megoldást. Ily módon lehetséges a rendszer pontos testreszabása - ezzel elkerüli a túlméretezést és a későbbi problémákat.

 

Telepítsen biztonsági kamerákat a házba

Ez mindig nagyon hatékony megoldás. Bebizonyosodott, hogy a kamerarendszerrel rendelkező házakba a lopások aránya jóval alacsonyabb. Még ha történik is valami, rendelkezésére áll egy kamera felvétel, amely nagyszerű bizonyítékként szolgálhat. Az otthoni kamerák garantálják a biztonságos és problémamentes életet. Ha a kamerák területén tapogatózik, ne habozzon kapcsolatba lépni szakértőkkel.

Javasoljuk, hogy biztosítson ártalmatlannak tűnő pontokat is, például erkélyt vagy teraszt. Tudta, hogy ezek a leggyakoribb útvonalak a betörőknek az Ön ingatlanába? A kamerák felszerelhetők audiojelek lehetőségével is, amelyek hatékonyan elriasztják a rablókat, ha valamivel próbálkoznának.

 

Megvilágítási pontok

Csak arra a világításra támaszkodik, amely hazaérve kigyullad? Egész éjjel ki van kapcsolva? Ez biztosan nem jó ötlet. A nem meghívott “vendéget” mindig a sötét ingatlan vonzza a legjobban. Ha elég erős világítást helyez el legalább a földszinten (a bejárati ajtónál és a terasz vagy az alsó erkély ajtajánál), akkor nagyon hatékonyan csökkentheti a kockázatot.

 

Ne hagyja értékeit szabadon a házban

Értékes ékszerek és készpénz van szabadon hagyva a házában? Ez nagyon jó vonzó erő a betörők, tolvajok számára. Ha olyan érték tárgyakkal diszponál, amelyeket nem szeretne elveszíteni, fontolja meg egy széf vásárlását. Bár ennek a tippnek amerikai krimi film lehelete van, a széfbe történő befektetés hosszú távon mindenképpen megtérül.

Változtassa otthonát biztonságos hellyé. Tippjeinket és tanácsainkat érdemes nem csak egy új házba költözéskor használni, hanem akkor is, ha már az ingatlanában él.