Biztosítsa be otthonát nyaralás közben

Több hónapos munka után itt az ideje a kikapcsolódásnak és a vakációnak. Szeretnél valahol kikapcsolódni a nyaralás alatt, de aggódsz otthonod biztonsága miatt? Ebben a cikkben jó tippeket adunk, hogyan biztosíthatod otthonod távollétében.

 

Milyen konkrét komponenseket kell vásárolnia otthoni biztonsági rendszeréhez? Ez az Ön konkrét helyzetétől függ. Például egy családi ház más biztonságot igényel, mint egy lakás. Itt van azonban egy lista a felszerelésekről, amelyek szinte minden helyzetben hasznosak:

Külső biztonsági lámpák

Kezdje azzal, hogy győződjön meg arról, hogy a betörők nem használhatják a sötétség takarását arra, hogy betörjenek otthonába. A jól elhelyezett biztonsági lámpák megszüntetik az árnyékos, rejtett foltokat. Mit jelent pontosan a "jól elhelyezett"? Ez azt jelenti, hogy minden belépési pontot meg kell világítaniuk, beleértve az összes ajtót és ablakot. Természetesen arra is ügyelni kell, hogy ezek a lámpák ne zavarják a szomszédokat. Ne hagyja állandóan égve a lámpákat. A soha ki nem kapcsolt lámpák tudatják a betörőkkel, hogy nincs otthon. Ehelyett használjon intelligens lámpákat beépített mozgásérzékeléssel, így azok csak akkor kapcsolnak be, ha mozgást észlelnek.

Bezpečnostné kamery

A biztonsági lámpák különösen jól működnek, ha biztonsági kamerákkal párosítják. A fények elriaszthatják a leendő tolvajokat, de a biztonsági alkalmazásokhoz csatlakoztatott kamerák segítségével pontosan láthatja, mi történik otthonában, még akkor is, ha több száz mérföldre van egy szállodai szobában. Ha a biztonsági rendszere mozgást érzékel, és a kamerából élő felvételeket mutató alkalmazás segítségével megbizonyosodhat arról, hogy betörő van a lakásában, akkor forduljon a rendőrséghez, akiknek lehetőségük van azonnali letartóztatásra. Valószínűleg azonban nem kell rendőrséget hívnia, mert maguk a kamerák is azt mutatják a potenciális betörőknek, hogy komolyan veszi a biztonságát.

 

Ajánlott kamerák

 

A lámpákhoz hasonlóan alaposan gondolja át, hová helyezi el a kamerát, hogy az összes belépési pontot lássa. A kültéri biztonsági kamerák 2,5–3 méterrel a talaj feletti elhelyezése biztosítja a legjobb látószöget, és megnehezíti a kamerák ellopását.

 

Népszerű kamerarendszerek

 

Videócsengő

A video csengő nagyszerű biztonsági termék. Természetesen, ahogy a neve is sugallja, ez az eszköz kiválóan működik fényképezőgépként. Úgy van elhelyezve, hogy pontosan rögzítse, mi történik a küszöbön. Emellett azonban sok video-ajtócsengő kétirányú hangot is tartalmaz. A kétirányú hangzás lehetővé teszi, hogy bárkivel beszélgessen, aki éppen kopogtat. Azt a benyomást kelti, mintha otthon lenne az ajtó másik oldalán, még akkor is, ha külföldről érkezett alkalmazáson keresztül kommunikál az illetővel.

 

Ajánlott Videócsengők 

Mindenhol zárjon be mindel nyílaszarót

Győződjön meg arról, hogy az ajtók és ablakok be vannak zárva. Kétszer vagy háromszor ellenőrizzen mindent, mielőtt beül az autóba, beleértve a garázsajtót is. Akár teljesen le is kapcsolhatja a garázskapu-nyitót, hogy ne kerüljön be senki.

 

 

Távolítson el minden tartalék kulcsot ami a ház körül el volt rejtve

Mielőtt elindulna nyaralni, gyűjtse össze az összes tartalék kulcsot kívülről. Ha barátok és megbízható szomszédok ellenőrzik a házat, add át nekik a saját kulcsukat. Ne hagyja őket szőnyeg alatt feküdni, vagy olyan helyen, ahol egy tolvaj megtalálhatja őket.

Közösségi hálózatok

Ne mutassa meg a közösségi hálózatokon, hogy távol van otthonától. Nagy a kísértés, hogy fotókat tegyen közzé a folyamatban lévő nyaralásáról, de várja meg, amíg hazaér.

 

 

Mielőtt elmész:

1. Győződjön meg arról, hogy biztonsági rendszere készen áll. Ellenőrizze még egyszer a kamerát, hogy kristálytiszta-e, és a megfelelő irányba mutat-e. Tesztelje a külső lámpákat, hogy megbizonyosodjon arról, hogy minden megfelelően működik. Állapítsa meg, hogy mozgásérzékelői mozgást érzékelnek-e. Végül győződjön meg arról, hogy minden akkumulátoros vagy akkumulátoros eszközben elegendő akkumulátor-élettartam van hátra.

2. Mondd el megbízható szomszédaidnak. Még ha nem is akarja mindenki tudomására hozni, hogy elmegy, mondja el a szomszédoknak, hogy megbízik. Észrevesznek minden szokatlan tevékenységet a lakásában.

 

A betörésen kívüli fenyegetés

Az általunk eddig kínált tippek többsége arra vonatkozik, hogy meggátolják a behatolók behatolását az otthonába, miközben Ön nyaral. Vannak azonban más veszélyek is:

1. Szereljen be környezeti érzékelőket. Vízszivárgás-érzékelőket otthoni biztonsági cégektől vásárolhat.

2. Zárja el a vízellátást. Hacsak nincs konkrét oka a vízellátás bekapcsolásának, a víz teljes elzárása biztosítja, hogy ne folyjon ki víz a csövekből.

 A tűz gyorsan továbbterjedhet, különösen, ha senki sem áll rendelkezésre, aki eloltaná. A tüzek elkerülése érdekében a nyaralás alatt:

3. Húzza ki az összes nem alapvető elektronikai elemet. Érdemes lehet hagyni néhány elektronikai elemet, hogy úgy tűnjön, mintha otthon lenne, de minimálisra csökkentse őket. Ezzel pénzt takaríthat meg villanyszámláján is.

4. Ellenőrizze a füstérzékelőket. A megfelelő tűzbiztonság megköveteli, hogy indulás előtt ellenőrizze az elemeket minden biztonsági berendezésben. Ide tartoznak a füstérzékelők is. Ha ki kell cserélni az elemeket, akkor távollétekor állítsa vissza a füstérzékelőt.

 

 

Ha biztonsági rendszer vásárlását fontolgatja otthonába, vegye figyelembe a következő tényezőket:

- Költség: Ellenőrizze magának az eszköznek a költségét, de vegye figyelembe az esetlegesen fizetendő telepítési díjakat, valamint a tartozékok költségét is.

- Berendezési lehetőségek: A különböző típusú otthonok eltérő biztonsági beállításokat igényelnek. Készítsen listát arról, hogy pontosan mire van szüksége, és keressen olyan cégeket, amelyek az igényeinek megfelelő csomagokat kínálnak.

- Telepítés: Győződjön meg arról, hogy a biztonsági kamerákat értékesítő cég tud olyan telepítőket biztosítani vagy ajánlani, akik képesek lesznek a rendszer telepítésére.

- Intelligens otthon integráció: Kérdezze meg, hogy a biztonsági rendszer mely intelligens otthoni platformokkal működik.

- Alkalmazás jellemzői: Fedezze fel a biztonsági rendszer alkalmazását és azt, hogy milyen vezérlést biztosít a rendszer felett.

- Ügyfélszolgálat: Keressen olyan cégeket, amelyek jó ügyfélszolgálattal rendelkeznek. Tudnak-e megalapozott válaszokat adni az eladók, ha rendszervásárláson gondolkodik? Hasznosak, tudnak-e konkrét információkat adni a rendszerükről, és vannak-e jó értékeléseik a segítőkész ügyfélszolgálatról? Gyors a szállításuk, és a vásárlóik áradoznak róluk? Tehát a megfelelő címen vagy.