Módosítsa eredeti kamera jelszavát. Nagyon fontos

Elég, ha van jelszó? Az alapértelmezett jelszó továbbra is megfelelő biztonságot nyújt? Nem, ez nem így van. Soha ne tartsa meg az alapértelmezett jelszót egyetlen eszközén sem, mivel minden alapértelmezett jelszó könnyen megtalálható. Tehát meg szeretné változtatni a jelszavát, de azon tűnődik, milyen jelszót válasszon és miért?

Miért változtassa meg a jelszavát

Ha megtartja alapértelmezett jelszavát a biztonsági felügyeleti rendszerén vagy más eszközén, ki lesz téve a virtuális inváziónak. Vannak olyan webhelyek, ahol élő videókat találhat olyan biztonsági kamerákról, amelyeknél nem változtatták meg jelszavait. Egyes helyek olyan ártalmatlanok lehetnek, mint egy étterem előcsarnoka, de más létesítmények lakásokban, családi házakban és raktárakban találhatók, ahol nemcsak a magánéletet sértik, hanem bűncselekményekre is felhasználhatók. A talált webhelyek némelyike ​​megmutatja a jel hosszúsági és szélességi fokát, és felfedheti a kamera által rögzített pontos helyet.

Jó tudni, hogy vannak olyan lépések, amelyeket megtehet annak érdekében, hogy megakadályozza a kamerák megtámadását, és megtagadja a hackerektől a zaklatást. Szeretné megtudni, hogyan tudja biztonságba helyezni térfigyelő kameráit? Olvasson tovább, hogy megtudja.

Hogyan készítsünk jobb jelszót

Hogyan készítsünk biztonságos és könnyen használható jelszót? Íme néhány tipp a nyomkövető rendszer és más eszközök biztonságossá tételéhez.

  • Állítson be egy legalább 10 karakterből álló jelszót: A legtöbb webhely 8 karaktert javasol. Nem kell olyan nehéznek lennie, mint gondolod. Az egyik megoldás néhány szavas kifejezés létrehozása. Például: „2010-ben diplomáztam a Comenius Egyetemen”. Ebből a kifejezésből jön létre a 10 karakterből álló Vr2subšnKu jelszó. A jelszónak különösen nagy- és kisbetűkből, számokból és speciális karakterekből álló kusza kell lennie. Ha be tud illeszteni a jelszavába néhány olyan karaktert, amelyet meg tud jegyezni, annál jobb. Ezzel a lépéssel távol tarthatja Önt a kezdőktől és még a középhaladó hackerektől is
  • Ne használjon egész szavakat: A teljes szavak vagy nevek használata könnyen kitalálható, különösen, ha biztonsági kérdése van, amely segít megjegyezni jelszavát.
  • Ne használjon egy jelszót: Ha ugyanazt a jelszót használja minden fiókhoz, eszközhöz és biztonsági kérdéshez, akkor a biztonsági rendszer összeomolhat. Használjon különböző jelszavakat a különböző fiókokhoz.

Számos más típust is kínálunk a felügyeleti rendszer biztonsága érdekében.

 

Frissítse a fényképezőgép szoftverét

A hackerek aktívan vizsgálják a szoftverhibákat. Ezután rosszindulatú programokat hoz létre, hogy kihasználja ezeket a hibákat. A biztonsági kamerák gyártói szoftverfrissítésekkel reagálnak.

Felhasználóként rendszeresen frissítenie kell szoftverét, és új biztonsági funkciókat kell telepítenie. Egyes gyártók a frissítéseket automatikusra állítják. Ha ez a funkció nem érhető el az Ön számára, előfordulhat, hogy manuális frissítést kell végrehajtania a fiók meglátogatásával.

 

Tartsa biztonságban wifi-routerét

Az Ön útválasztója a hálózat szinte minden eszközének átjárója, beleértve a kamerát is. A legtöbben nem tudják, hogy az útválasztókat bűncselekményekre is fel lehet használni, például egy webhely elleni támadásra. Ezért biztonságossá kell tennie az útválasztót, hogy a hálózaton lévő összes eszköz áthatolhatatlan legyen. Az útválasztó biztonságossá tétele olyan egyszerű, mint az alapértelmezett jelszó megváltoztatása.

 

Vásároljon megbízható gyártótól

A térfigyelő kamerákat több gyártó is gyártja. Az alapszabály: vásároljon ellenőrzött márkákat. Végezzen kutatást, és ha egy gyártó sok pozitív véleményt kap az elégedett ügyfelektől, Ön nyert.

Fényképezőgép vásárlásakor mindenáron kerülni kell a használt eszközöket. Az alacsony ár beárnyékolhatja a kockázatokat, de soha nem lehet tudni, milyen beállításokat végeztek a kamerán.

 

  • Használjon megfigyelő eszközt a hálózat forgalmának szabályozására. A hirtelen ugrások jelezhetik, hogy megtámadták.
  • Telepítsen tűzfalakat, amelyek összekötik a hálózatot és az eszközöket. A potenciális hackernek most fel kell törnie az Ön hitelesítő adatait, és meg kell kerülnie a tűzfalat, ami csökkenti a feltörés esélyét.

Biztosítsa fényképezőgépét még ma.