Milyen hibákat kell elkerülni a kamera felszerelésénél

A modern technológiák manapság mindenütt jelen vannak, egyszerűen elengedhetetlen elemek, amelyek sok szempontból egyszerűsítik mindennapi működésünket. Ilyen például egy kamerarendszer, amellyel megvédheti ingatlanát. Manapság többféle kamerarendszer létezik, amelyek mindegyike bizonyos előnyökkel büszkélkedhet, de hátrányai is vannak. Úgy tűnik, hogy a kamera házra történő felszerelése nem igényel különösebb képességeket, és ezt minden mester elvégezheti. Az igazság azonban az, hogy az egész folyamat csak az elején tűnik egyszerűnek. Ma bemutatjuk Önnek a 4 leggyakoribb hibát, amelyek a kamera házra történő felszerelésekor fordulnak elő. Próbálja elkerülni őket, különben hiábavaló az egész erőfeszítése.

 milyen-hibakat-kell-elkerulni-a-kamera-felszerelesenel

Kis számú kamera kiválasztása

Az elején tisztázni kell Önnek, hogy a kameráknak mit kell rögzítenie az ingatlanán és a háza körül. Sok ügyfél már a kezdetektől fogva végzetes hibát követ el, és csak kis számú kameráraval számít a telkén. Természetesen nem képesek mindent rögzíteni, mert az esetek többségében egy kamera a teleknek csak egy kis részét rögzíti (leggyakrabban 20 °- 90 ° -os szögben készít felvételt). Ha biztos akar lenni abban, hogy az egész telke tökéletesen rögzítve legyen, támaszkodjon egy szakértő tanácsára, aki javasolni fogja Önnek, hány kamera ideális a telkéhez. Ezzel elkerülhető a szükségtelenül kis szám, ugyanakkor garantáljuk, hogy az egész kamerarendszer nem lesz túlméretezve.

 

TIPP: nagyobb telek esetén 8-as kamerarendszert javaslunk, legalább 5 MPx felbontással.

 

A nem megfelelő kameratípus kiválasztása

Meg kell jegyezni, hogy a kamerarendszerek között is vannak olyan kamerák, amelyek alkalmatlanok a ház környezetének megfigyelésére. Más típusú kamerát fog használni, ha egy bérház folyosóját (alagsort vagy liftet) szeretne megfigyelni, és egy másikat fog vállasztani a telke megfigyelésére. Ebben az esetben is jó lépés egy szakember segítségéhez fordulni, aki elmagyarázza Önnek, melyik kamera alkalmas az Ön célja eléréséhez. Ne felejtsen el összpontosítani a képet alkotó pixelek számára, amely meghatározza a kép minőségét (minél több, annál jobb).

 

Nem elegendő hely az SD-kártyán

A kamera házra történő felszerelésekor figyelembe kell vennie, hogy a felvett felvételt valahol tárolni kell és a tapasztalatból kifolyólag általában nem kis mennyiségű adatot kell tárolni. A legnagyobb problémát e tekintetben a nem megfelelő SD-kártya okozza, amelynek túl kevés helye van a felvétel tárolására. Ezért fontos nem csak egy SD-kártya kiválasztása, amely elegendő felvételt képes tárolni, hanem a felvétel rendszeres ellenőrzése és a régebbi és felesleges felvételek törlésének biztosítása is. Ellenőrzéskor készítsen biztonsági másolatot minden olyan felvételről, amelyet fontosnak tart, és mentse el más helyre is mint az imént említett SD-kártyára.

 

Rosszul választotta ki a kamera helyét

Utolsó pontunk nemcsak a leggyakoribb, hanem rendkívül fontos is. Ha nem megfelelő helyet választ a kamera számára, akkor az egész rendszer teljesen haszontalan és fölösleges. A kamera nem megfelelő helye kiválasztásakor a gyakorlatban különféle bonyodalmakkal találkozunk – lehet szó olyan tárgyakról, amelyek akadályozhatják a kamera rögzítését (például faágak, oszlopok). Az is lehet, hogy a kamerarendszert úgy helyezik el, hogy számos “vakpontot” rögzít majd a telken. Ha a kamerákat helytelenül szerelik fel a házra, elveszítik az összes olyan előnyt, amely általában a kamerarendszer telepítéséből származna. 

 

Még a kezdők is felszerelhetik a kamerát a házra, de ha azt szeretné, hogy a kamerák helyesen legyenek elhelyezve, ne habozzon szakemberhez fordulni telepítés céljából. A fényképezőgép professzionális házba telepítésének köszönhetően biztos lehet benne, hogy minden úgy van, ahogy kell. Ugyanakkor biztonságosan élvezheti a kamerarendszer használatának minden előnyét anélkül, hogy aggódna, hogy holtfoltok vannak az ingatlanán, vagy a kamera nincs megfelelően beállítva. Ha fényképezőgépet helyez otthonra, akkor nagyon megéri, ha bizalmát szakemberek kezébe adja, és megszerzi a kívánt prémium biztonságot.