Fogalomtár

A D E F H I K M N O P R S U W

A kamera tápellátása

A kamera tápellátása, általában 12 V-os adapterről és aljzatról vagy külső forrásról.

AHD kamera

Nagy felbontású analóg kamerák, amelyek koaxiális kábellel továbbítják a HD videót a biztonsági kamerákról a felvevőkre. Ez a digitális IP kamerarendszerek teljes értékű változata. A technológia egyszerű telepítést és beállítást kínál.

Analóg kamera

Kamera, amely képet továbbít analóg módban. A legtöbb modern analóg felvevő kompatibilis ezekkel a kamerákkal. Felbontásuk azonban általában kissebb.

Arcfelismerés

Az arcfelismerés számos olyan biztonsági és kezelési helyzetben alkalmazható, amelyek figyelmeztetik a rendszerüzemeltetőket az érdekelt személyek jelenlétére. Az arcfelismerés olyan technológia, amely képes összehasonlítani az emberi arcot egy…

Autonóm kamera

Kicsi kamerarendszer beépített felvevő eszközzel a könnyebb megtekintés érdekében.

Dome kamera

Ez egy kupola alakú kamera. Ezek a kamerák mennyezetre szereléshez vannak kialakítva. Általában kevésbé láthatóak és jobban ellenállnak a károsodásoknak.

DVR rögzítő

Analóg kamerarendszerekhez tervezett felvevő berendezések. Az egyes csatlakoztatott kamerák felvételeit a DVR-ben tárolt merevlemezre menti. Mozgásérzékelést és egyes esetekben internetkapcsolatot is biztosít.

Emberek számlálása

A technológia emberek számlálása (people counting) rögzítheti és felismerheti az épületbe belépők és onnan kilépők számát. Ez a technológia hasznos sporteseményeknél, kiskereskedelemnél, attrakciók szervezésénél, ahol a vállalatok számára fontos a…

Felbontás

Ez egy olyan paraméter, amely meghatározza a kamera által rögzített képminőséget. Analóg rendszerek esetén a kamerakép sorainak számában, a digitális IP rendszerek esetében pedig megapixelben adják meg.   Minél nagyobb a felbontás, annál…

Fókusz távolság

A kamera látószöge. Leggyakrabban a fókusz távolságot mérik, amely megközelítőleg 70 ° a látószögnek (a kamera típusától függően). Minél kissebb a fókusz távolság, annál nagyobb a kamera látószöge.

Hibrid rögzítő

Analóg és IP rögzítő eszköz kombinációja

IP kamera

Az IP kamerák jelenleg a legmodernebb kameratechnológiák közé tartoznak, amelyek a számítógépes hálózat elve alapján működnek.

Koaxiális kábel

Ez egy elosztókábel, amely képes analóg kamerák képének továbbítására, de nem képes a kamera táplálására

kültéri kamera

Merevlemez

Merevlemez eszközök és képek rögzítésére van tervezve. Rögzítő eszköz esetén fontos a képek rögzítésére merevlemezt vásárolni a szokásos számítógépes helyett, mert annak nincs ilyen élettartalma a rögzítő eszközben

Mozgásérzékelés

A kamerarendszerek képesek mozgást rögzíteni a képen. Azzal, hogy elkezdik rögzíteni, ha valami történik a kép előtt, lemezterületet spórolhatnak meg, és fontos eseményeket rögzíthetnek.

NVR rögzítő

Digitális rögzítő eszköz IP kamerarendszerekhez. Mozgásérzékelést és egyes esetekben internetkapcsolatot is biztosít.

Online hozzáférés a kamerákhoz

Kamerafunkció, amellyel néhány autonóm kamera is rendelkezik. Lehetőség van a kamera képének megtekintésére az interneten keresztül, például mobiltelefonon keresztül.

PoE

Ez egy speciális módja az áramellátásnak és egyúttal a kamera kép továbbításának egy UTP-kábelen keresztül. Ugyanakkor fontos, hogy minden eszköz támogassa ezt a típusú áramellátást.

PTZ

Forgó kamerák a megfigyeléshez (mozgó tárgyak, két pont közötti tér, stb.). Lehetővé teszik a vízszintes és függőleges vezérlést, valamint a megközelítést.

RJ45

Az IP kamerákhoz használt csatlakozó típus. Ez az a típus, amelyhez krimpelő fogó szükséges.

SD kártya

Ez egy memóriakártya, ahol a kamera felvételeit tárolja. Leginkább autonóm kamerarendszerekben találhatók.

Switch

Ez egy olyan eszköz, amely lehetővé teszi több kamera kábeleinek egyetlen kábelbe történő csatlakoztatását, amely egy rögzítőhöz csatlakozik.

UTP kábel

Kábel az IP kamerák képátviteléhez és bizonyos esetekben tápegységhez.

WDR

Ez a digitális képfeldolgozás egyik módja nagy fényerejű jeleneteknél. Egyszerűen fogalmazva, ez a fényerősség kompenzálása.

összesen 25 termék