Fogalomtár

A B D E F H I K M N O P R S U W

A kamera tápellátása

A kamera tápellátása, általában 12 V-os adapterről és aljzatról vagy külső forrásról.

AHD kamera

Nagy felbontású analóg kamerák, amelyek koaxiális kábellel továbbítják a HD videót a biztonsági kamerákról a felvevőkre. Ez a digitális IP kamerarendszerek teljes értékű változata. A technológia egyszerű telepítést és beállítást kínál.

Analóg kamera

Kamera, amely képet továbbít analóg módban. A legtöbb modern analóg felvevő kompatibilis ezekkel a kamerákkal. Felbontásuk azonban általában kissebb.

Arcfelismerés

Az arcfelismerés számos olyan biztonsági és kezelési helyzetben alkalmazható, amelyek figyelmeztetik a rendszerüzemeltetőket az érdekelt személyek jelenlétére. Az arcfelismerés olyan technológia, amely képes összehasonlítani az emberi arcot egy…

Autonóm kamera

Kicsi kamerarendszer beépített felvevő eszközzel a könnyebb megtekintés érdekében.

biztonsági kamera

Dome kamera

Ez egy kupola alakú kamera. Ezek a kamerák mennyezetre szereléshez vannak kialakítva. Általában kevésbé láthatóak és jobban ellenállnak a károsodásoknak.

DVR rögzítő

Analóg kamerarendszerekhez tervezett felvevő berendezések. Az egyes csatlakoztatott kamerák felvételeit a DVR-ben tárolt merevlemezre menti. Mozgásérzékelést és egyes esetekben internetkapcsolatot is biztosít.

Emberek számlálása

A technológia emberek számlálása (people counting) rögzítheti és felismerheti az épületbe belépők és onnan kilépők számát. Ez a technológia hasznos sporteseményeknél, kiskereskedelemnél, attrakciók szervezésénél, ahol a vállalatok számára fontos a…

Felbontás

Ez egy olyan paraméter, amely meghatározza a kamera által rögzített képminőséget. Analóg rendszerek esetén a kamerakép sorainak számában, a digitális IP rendszerek esetében pedig megapixelben adják meg.   Minél nagyobb a felbontás, annál…

Fókusz távolság

A kamera látószöge. Leggyakrabban a fókusz távolságot mérik, amely megközelítőleg 70 ° a látószögnek (a kamera típusától függően). Minél kissebb a fókusz távolság, annál nagyobb a kamera látószöge.

Hibrid rögzítő

Analóg és IP rögzítő eszköz kombinációja

IP kamera

Az IP kamerák jelenleg a legmodernebb kameratechnológiák közé tartoznak, amelyek a számítógépes hálózat elve alapján működnek.

kamera

kamera rendszerek

Koaxiális kábel

Ez egy elosztókábel, amely képes analóg kamerák képének továbbítására, de nem képes a kamera táplálására

kültéri kamera

Merevlemez

Merevlemez eszközök és képek rögzítésére van tervezve. Rögzítő eszköz esetén fontos a képek rögzítésére merevlemezt vásárolni a szokásos számítógépes helyett, mert annak nincs ilyen élettartalma a rögzítő eszközben

Mozgásérzékelés

A kamerarendszerek képesek mozgást rögzíteni a képen. Azzal, hogy elkezdik rögzíteni, ha valami történik a kép előtt, lemezterületet spórolhatnak meg, és fontos eseményeket rögzíthetnek.

Napelemes kamerák

NVR rögzítő

Digitális rögzítő eszköz IP kamerarendszerekhez. Mozgásérzékelést és egyes esetekben internetkapcsolatot is biztosít.

Online hozzáférés a kamerákhoz

Kamerafunkció, amellyel néhány autonóm kamera is rendelkezik. Lehetőség van a kamera képének megtekintésére az interneten keresztül, például mobiltelefonon keresztül.

PoE

Ez egy speciális módja az áramellátásnak és egyúttal a kamera kép továbbításának egy UTP-kábelen keresztül. Ugyanakkor fontos, hogy minden eszköz támogassa ezt a típusú áramellátást.

PTZ

Forgó kamerák a megfigyeléshez (mozgó tárgyak, két pont közötti tér, stb.). Lehetővé teszik a vízszintes és függőleges vezérlést, valamint a megközelítést.

RJ45

Az IP kamerákhoz használt csatlakozó típus. Ez az a típus, amelyhez krimpelő fogó szükséges.

Fel
összesen 31 termék