A biztonsági kamera vásárlása nem minden. Mire kell még gondolni?

A biztonsági kamerák egy olyan ingatlan, tárgy vagy tér védelmére szolgálnak, amelyre egy magánszemélynek vagy cégnek szüksége van. Ezeknek köszönhetően az aktuális időpontban figyelheti a teret, vagy visszanézheti a felvételt, ha szükségesnek tartja. Sok lakástulajdonos azonban tévesen azt képzeli, hogy mindössze egy biztonsági kamerát kell vásárolnia, és minden simán megy.

Mi azonban a Securia Pro-nál tudjuk, hogy a valóságban ennél több kell, hogy egy kamera segítségével optimális biztonságot nyújthassunk. Érdekelne, hogy melyek azok? Cikkünkben ezeket foglaltuk össze. Ebben 3 bónusz tippet is találsz, hogyan válassz olyan biztonsági kamerát, amivel elégedett leszel.

Hogyan biztosítható, hogy az otthoni biztonsági kamerák megfelelően működjenek?

Bár igaz, hogy a biztonsági kamerák kulcsfontosságúak a tér vagy belső tér biztonsága érdekében végzett megfigyelésben, valóban van néhány fontos lépés, amelyet meg kell oldania a leghatékonyabb megfigyelés elérése érdekében. Melyek azok?

Hol helyezzünk el biztonsági kamerát egy házban vagy lakásban?

Természetesen nem mindegy, hogy milyen helyet választunk a biztonsági kamerának, akár a házon, akár a lakás belsejében van-e kamera. A kamerák helyes elhelyezése az egyik legmeghatározóbb pont a tér/környezet működőképessége és hatékony megfigyelése szempontjából. Ha a biztonsági kamera megfelelően van elhelyezve, akkor lefedi az érintett területet és rögzíti az összes szükséges részletet (rendszámfelismerés, arcfelismerés stb.). Mit kell figyelembe venni a kamerák elhelyezésénél?

Stratégiai helyszín, amelyet figyelni szeretne

Biztonsági kamerákat kell elhelyezni azokon a helyeken, amelyek lefedik az objektum vagy tér kulcsfontosságú bejáratainak megfigyelését. Ez elsősorban a bejárati kapukra, bejárati ajtókra, bejáratokra vagy kijáratokra vonatkozik. Alternatív megoldás az ablakok, üvegezett épületrészek vagy más olyan helyek, amelyek potenciális belépési pontként szolgálnak az épületbe vagy ingatlanba.

A  magasság, amelyen a biztonsági kamera el lesz helyezve

A megfelelő térlefedettség és egyben az optimális felvétel elérése érdekében fontos paraméter a biztonsági kamera helyének magassága. Ha magasabban vannak a kamerák, az előny a szélesebb kilátás. Ellenkező esetben az alább található kamerákkal részletesebb felvételeket készíthet.

Akadályok, sarkok és holtterek

Ha lehetséges, a biztonsági kamera elhelyezésekor ügyeljen arra, hogy ne akadályozza semmilyen tárgy, vagy akadály a láthatóságot.  Példa erre egy fa, oszlop vagy hirdetőtábla. Sarkok esetén úgy kell beállítani a kamerákat, hogy a komplex kamerarendszeren belül a kamerák mindegyike lefedje a megfigyelés egy részét, és ne keletkezzen holttér.

Fontolja meg az éjszakai világítást is

A világítás egy másik kulcsfontosságú momentum, amely szerepet játszik a felvételek minőségében. Ha a biztonsági kameráit olyan helyen helyezi el, ahol sok az árnyék, vagy nincs elegendő megvilágítás, akkor nem sokra lesz képes éjjellátó kamera nélkül.

Hová mentsük a biztonsági kamera adatait és hogyan kezeljük?

Ha már sikerült megfelelően elhelyezni a biztonsági kamerákat a lehető legjobb felvételek érdekében, akkor a következő kérdés merül fel. Mi van velük? A felvételek tárolása és kezelése a teljes biztonsági rendszer kulcselemei.

A biztonsági kamerák felvételeinek tároló és rögzítő típusai

A választott tárhely típusa hatással van a rendelkezésre állásra, a kapacitásra és gyakran a rendszerbiztonságra is (adatvédelem és lehetséges fenyegetések a hackertámadások szemszögéből). A biztonsági kamerákhoz és rendszerekhez különböző típusú tároló- és rögzítőeszközöket használnak. Természetesen mindegyiknek megvannak a maga előnyei és hátrányai, amelyeket figyelembe kell venni (elérhetőség, ár, a rendszerhez/hálózathoz való csatlakozás módja stb.). Ilyenek például a merevlemezek, a memóriakártyák vagy a modern felhőmegoldások. A felvevő kiválasztásakor ilyenek például az analóg kamerákhoz való DVR-felvevődobozok, az IP-kamerákhoz alkalmas NVR-felvevődobozok, a Wi-Fi kamerakészletekhez ideális Wi-Fi-boxok.

Tárolási kapacitás

A tárolókapacitásnak meg kell felelnie az iratok mennyiségének, és így annak, hogy mennyi ideig kívánja megőrizni azokat. Míg egyrészt valakinek elég lehet egy hónap, addig más esetben ez hosszabb időszak is lehet.

Az  adatok kezelése

Bizonyára Ön is hallott már a GDPR-ról - a személyes adatok védelmét szabályozó rendeletről és más hasonló szabályokról, amelyek a személyes adatok kezelését szabályozzák. Ha Ön ingatlan vagy föld tulajdonosa, és azt a nem kívánt behatolás elleni védelem érdekében figyeli (nem kereskedelmi célból vagy üzleti tevékenységből), akkor nem sérti meg a GDPR-t. Ez azonban csak addig a pillanatig érvényes, amíg a biztonsági kamerák csak az Ön földjére vagy a birtokában lévő tárgy belsejére fókuszálnak. Jelenleg, ha a kamerák a szomszédos ingatlanokat és telkeket rögzítenék, rögzítenék, az érintett az illetékes hatóságokhoz fordulhat.

3 bevált tipp az otthoni biztonsági kamera kiválasztásához

Azt gondolhatja, hogy otthona vagy ingatlana biztonságához még kamerára sincs szüksége. Ha azonban kamerákon gondolkodik, akkor ennek a dilemmának a megoldásához olvassa el a biztonsági kamerák előnyeiről és hátrányairól szóló cikket. Ráadásul első pillantásra úgy tűnhet, hogy a biztonsági kamera kiválasztása nehéz feladat. Mire kell odafigyelni, vagy mihez kell igazodni, amikor biztonsági kamerákat választ az otthonába?

Határozza meg a biztonsági kamerákkal kapcsolatos követelményeit

A megfelelő biztonsági kamera kiválasztásakor elengedhetetlen, hogy egyértelmű követelményeket fogalmazzon meg a kamerával vagy kamerakészlettel szemben. Először is gondosan határozza meg a megfigyelni kívánt területet vagy területeket. Gondolja át, milyen részleteket szeretne rögzíteni, és ennek megfelelően válassza ki a megfelelő felbontást. Vegye figyelembe az olyan funkciókat, mint a mozgásérzékelés, hangfelvételek, éjszakai látás vagy más biztonsági rendszerekkel, például riasztóval való integrálhatóság. Azt is ki kell találnia, hogy hány kamerára lesz szüksége a terület lefedéséhez. Ennek az információnak köszönhetően könnyebben kiderítheti, hogy melyik biztonsági kamera a legmegfelelőbb az Ön számára.

Gondolja át, hová helyezi el a kamerákat

Mint már említettük, mindenekelőtt fontos azonosítani azokat a kulcsfontosságú helyeket, amelyek kritikusak lehetnek az ingatlanba, lakásba, házba történő nem kívánt behatolás esetén. Vegye figyelembe a bejáratokat (ajtók és ablakok), a kijáratokat stb. Így kell megtervezni a kamerák elhelyezését, hogy minden stratégiai pontot lefedjenek és biztosítsák a létesítmény átfogó biztonságát. Emellett azonban a kamerák elhelyezésénél figyelembe kell venni a tartósságot is. Míg a belső kamerák lehetnek kisebbek, feltűnőbbek, extra tartóssági követelmények nélkül, addig a külső kameráknál éppen ellenkezőleg, kellően láthatóak lehetnek (elrettentés céljából), és különösen a minőségi, ellenálló anyagokra helyezve a hangsúlyt. igényes időjárási viszonyok.

Válassza ki az otthonának megfelelő biztonsági kamerát

Van belőlük jó néhány. Először is a legrégebbi típusról beszélünk – analóg kamerákról vagy más szóval AHD kamerakészletekről. Ezek a koaxiális kábelen alapuló felvételt analóg formátumba (PAL és NTSC formátumokba) viszik át. Bár egy régebbi típusú rendszerről van szó, még mindig széles körben használják, éppen a megfizethető vételár miatt. Az analóg kamerák 500 méteres távolságig továbbítják a képeket, kellően jó minőségű HD felbontásban.

A második, újabb típus az IP kamerarendszerek. Legnagyobb előnyük a Wi-Fi-n keresztüli csatlakozás lehetősége, ezért olyan esetekben használják őket, amikor a vezetékezés nem kívánatos vagy lehetetlen. A digitális technológia az analóghoz képest nagyobb felbontású felvételek beszerzését is lehetővé teszi, de hátránya a magasabb ár lehet. Érdekelnek további részletek és konkrét eredmények az IP-kamerák és az analóg biztonsági kamerák összehasonlításában? Feltétlenül olvassa el összefoglalónkat ebben az összehasonlító cikkben.

A biztonsági kamera vásárlása valójában nem csak magáról a kameráról szól. Azonban, ennek az információnak köszönhetően már tudja, egyáltalán nem nehéz, ha tisztáz néhány fontos pontot. Még mindig megválaszolatlan kérdései vannak? Forduljon hozzánk bizalommal, vagy tekintse meg biztonsági kamerák és készleteink kínálatát.