A megfelelő számú biztonsági kamera kiválasztása

Hány kamerára lesz szükségem? A kérdésre adott válasz az Ön személyes igényeitől és preferenciáitól függ. A biztonsági kamerák megfelelő száma az otthona vagy vállalkozása méretétől függően változhat. A biztonsági kamerák minden biztonsági rendszer fontos részét képezik.

A behatolók vagy tolvajok elriasztásához több kültéri kamerára van szükség. Ha gondoskodnia kell családjáról, háziállatairól vagy gondozóiról, akkor több kamerát szeretne, amely lefedi otthona belsejét.

Saját biztonsági kamerarendszerének tervezésekor különösen a következőket kell figyelembe venni:

  • Kamerák számá
  • Az egyes kamerák jellemzői
  • Környező infrastruktúra
  • Az egyes kamerák elhelyezkedése

A legtöbb embernek 2-6 biztonsági kamerára van szüksége egy otthoni videó megfigyelő rendszerhez. Ha céges, akkor az ingatlan méretétől függően több is lehet, de leggyakrabban 8-16 kamerás.

Beltéri biztonsági kamerák

A beltéri kamera élő adás biztosításával nyomon követheti mindazt, ami a házában történik. A rögzített képek bizonyítékul szolgálhatnak behatolás, lopás vagy vandalizmus esetén.

A beltéri kamera lehetővé teszi a családdal vagy háziállatokkal való kapcsolattartást is. Egyes kamerák működhetnek olyan kommunikációs rendszerrel, amely lehetővé teszi, hogy bárkivel beszéljen az otthonában.

Számos olyan funkció is van, amelyeket érdemes keresni a beltéri biztonsági kamerákban. Ha a családtagokkal vagy egy gondozóval szeretne beszélni, kétirányú biztonsági kamerára lesz szüksége.

Az éjszakai látás lehetővé teszi, hogy lássa, mi történik a sötétben. A mozgásérzékelés csak akkor aktiválja a térfigyelő kamerát, ha valamilyen művelet történik. A HD felbontás azt is biztosítja, hogy jó minőségű képet kapjon mindenről, ami történik.

 

Kültéri biztonsági kamerák

A látható kültéri kamerák elriaszthatják a megszakítókat. A lopást nagy kockázatnak tekintik, amely nem éri meg az erőfeszítést. Azt is ellenőrizheti, nincs-e furcsa zaj vagy mozgás a házon kívül éjszaka. Behatolás vagy vandalizmus esetén a képek fontos bizonyítékként is szolgálhatnak. Segíthet Önnek és a hatóságoknak azonosítani az elkövetőket. A kültéri kamerák a biztonság megőrzése mellett a család és a házi kedvencek irányítását is segítik. Lehetőség lesz arra, hogy vigyázzon a gyerekekre vagy a házi kedvencekre, akikkel a szabadban lehet játszani.

A beltéri kamerákhoz hasonlóan a kültéri kamerákhoz is szeretne egy speciális funkciókészletet. Tekintettel annak valószínűségére, hogy a lopás általában éjszaka történik, az éjszakai látás elengedhetetlen. A mozgásérzékelés is hasznos, így a kamerák automatikusan rögzítik, ha bármilyen művelet történik.

Annak érdekében, hogy helyesen meghatározzuk, hány biztonsági kamerát kell rögzíteni, meg kell válaszolni azt a kérdést, hogy hány területet kell felügyelnie? Azon területek listája, amelyeket az emberek leggyakrabban figyelnek otthonukban, segíthet Önnek.


Kamerák  elhelyezése az otthonban                  Kamerák elhelyezése a cégben

               

        Első bejárat                                                           Bármilyen főbejárat

        Udvar                                                                     Oldali be- és kijáratok

        Hátsó bejárat                                                        Parkolóhelyek

        A ház mindkét oldala                                           Vásárlók számára fenntartott területek

        Garázspénztárgép                                               Pénztárgépek

        Nappali                                                                  Ülőhelyek

        Előszoba                                                                Konyha

        Gyerek szoba                                                        Garázs

        Szobák széffel

 

Bejárati ajtó

A főbejáratnál elhelyezett kamera lehetővé teszi, hogy figyelemmel kísérje mindenkit, aki belép a házába és elhagyja azt. Ide tartoznak a családtagok, a gondozók, a karbantartók és mások.

 

Bíróság

Az udvarfigyelés segít nyomon követni gyermekei szabadtéri tevékenységeit, így belülről ellenőrizheti biztonságukat.

 

Hátsó és oldalsó ajtók

Ezek az ajtók általában nem láthatók, és olyan helyek, ahol az emberek észrevétlenül léphetnek be. A kamera ezen a ponton biztosítja, hogy Ön teljes körűen tudja, ki lép be vagy hagyja el a házat.

 

Garázs

Az itteni biztonsági kamerarendszer lehetővé teszi a járművek, szerszámok, sportfelszerelések és bárki átvizsgálását, aki ezeket kezeli.

 

Közterület

A nagy forgalmú helyeken, például a nappaliban vagy a konyhában lévő kamerák segítségével láthatja, hogy mindenki mit csinál. Ellenőrizheti, hogy a gyerekek csinálnak-e házi feladatot vagy játszanak, és hogy a bébiszitter figyelmes-e. Segítséget kérhet egy házvezetőnőtől vagy szerelőtől is.

Értéktárgyak

Általában a kamerát olyan helyre helyezik, ahol értékek vannak. Ez az egyik olyan hely, ahol a tolvajok készpénzt, ékszereket vagy széfeket keresnek.

 

Mint látható, különböző helyek vannak, ahol célszerű biztonsági kamerákat elhelyezni. Miért fontos a kamerák száma?

A túl kevés kamera nem fedezi az egész ház vagy cég biztonságát. A túl sok kamera azonban megterhelheti a helyi hálózatot, és költséges pazarlás lehet, ha nem alkalmazkodik más körülményekhez. Ha azt tervezi, hogy hány biztonsági kamerát vásároljon, bizonyos határokat figyelembe kell vennie. Az egyik egy felvevő vagy kapcsoló, más néven ahol minden kamera csatlakozik és elküldi a rögzített videót.

A felvevők korlátozott számú porttal rendelkeznek, amelyek megfelelnek az általuk támogatott kamerák számának. A készülék belsejében egy merevlemez található, amelyen korlátozott hely áll rendelkezésre a szoftverek és a bejövő videók számára. Végső soron minél több kamerája van, annál gyorsabban megtelik a merevlemez. Ezért a biztonsági kamerarendszer tervezésénél elengedhetetlen egy megfelelő számú csatorna és tárolókapacitású felvevő beszerzése. Ideális egy több csatornás felvevő, ha a jövőben növelni szeretné a kamerák számát. Ezzel elkerülhető az új felvevő vásárlása.

A túl kicsi merevlemez túl sok kamerával idővel gyorsabban megtelik, és alapértelmezés szerint felülírja a régebbi felvételeket. Emellett a kamerák által küldött videó minősége is fontos szerepet játszik a merevlemez teljes sebességében. Beállíthatja a minőséget, hogy ne foglaljon túl sok helyet a merevlemezen, vagy vásárolhat egy másik merevlemezt, és használhatja belsőleg vagy külsőleg.

HDD számológép

Megfelelő eszköz használatát ajánljuk, ez a HDD kapacitás kalkulátor. Ezzel a számológéppel megtudhatja, hány napos felvétel fér el a merevlemezen, és megtervezheti, mekkora meghajtóra lesz szüksége. A kalkulátort itt találja: https://www.securiapro.hu/rovatok/info/hdd-kapacitas-kalkulator-kamerarendszerekhez/

 

Ha nem tudja, hol kezdje, ne habozzon kapcsolatba lépni velünk bármikor. Mindig szívesen megbeszéljük Önnel a legjobb megoldást személyesen, és személyre szabott megoldást kínálunk.