Alkalom szüli a tolvajt

Nyaralni, síelni megy? Gondoljon csak bele, mit okozhat egy közösségi oldalra feltöltött fotó a családi üdülésről…

Egy jól megérdemelt pihenés a tengerparton, síelés a hegyekben, egy hosszú hétvége a Balatonnál, vagy csak egy estére üresen hagyott ház. Aztán egy poszt a közösségi oldalon, amit mindenki lát…

Utazás előtt kétszer megnézzük elzártuk-e a gázt, biztosan becsuktuk-e a hűtőszekrény ajtaját, nem hagytuk-e égve a lámpákat, be van-e csukva az összes ablak, szekrény és ajtó. De elég mindez ahhoz, hogy nyugodtan töltsük a nyaralásunkat? Biztosan csak azok látják a nyaralós fotóinkat, akikben megbízunk?

Azt mondják, alkalom szüli a tolvajt. Erről sajnos szinte minden nap megbizonyosodhatunk a hírekből is. A tolvajok készpénzt, ékszereket, elektronikai berendezéseket vihetnek el, megrongálhatják a nyílászárókat. A kárunk akár több millió forint is lehet. A rendőrség pedig szinte tehetetlen.

Ha már megtörtént a baj, feljelentést teszünk. A rendőrség a helyszínre érkezik, körbejárja a helyszínt, és az első kérdés, amit feltesz: van-e biztonsági kameránk? Általában a válasz: Nincs. Majd ujjlenyomatokat keresnek, megkérdezik ki tudhatta, hogy nem leszünk otthon: Szinte mindenki. A nyomozás hónapokig eltarthat, aminek a legtöbb esetben a végeredménye, hogy nem lesz meg az elkövető.

Legtöbbször csak a baj bekövetkezte után jut eszünkbe, hogy biztosan mindent megtettünk-e, a házunk biztonsága érdekében?

Az elkövető sok esetben egy utcabéli, vagy egy közelben lakó ismerős. Kamerafelvételről pedig a rendőrség vagy akár mi magunk is fel tudnánk ismerni.

Általában eszünkbe sem jut milyen kevés is elég ahhoz, hogy ne kelljen félbeszakítani nyaralásunkat. A házunkra felszerelt biztonsági kameráknak visszatartó hatása is van. Ha pedig mégis megtörténik a betörés, az IP vagy AHD kamerarendszer egy minőségi, éles képet biztosít a történtekről, amely jelentős mértékben elősegítheti a gaztevő beazonosítását.

Ne adjon esélyt a betörőnek!

Tanácsokért és termékeinkért keresse fel weboldalunkat: www.securiapro.hu, vagy vegye fel velünk a kapcsolatot telefonon: 0670 217 6418