Biztonsági kamerák H.265+ tömörítéssel

 

Az új Securia Pro 4K biztonsági kamerák sorozata H.265+ (más néven HEVC+) videotömörítési képességgel rendelkezik. Az ilyen típusú kódolás fogadására képes 4K biztonsági rögzítőink egyikével kombinálva a következő fő előnyökre számíthat:

 

Kisebb fájlméretek

A H.265+ kódolású biztonsági kamera kisebb fájlméreteket tud küldeni az NVR-nek a 4K videominőség elvesztése nélkül.

Hosszabb felvételi idő

A H.265+ videotömörítés lehetővé teszi, hogy 4K NVR-ünk hosszabb ideig rögzítsen, mielőtt felül kellene írnia a régebbi felvételeket.

Távoli megtekintési minőség

Nézz élő videót kiváló minőségben okoseszközödön. A H.265+ jobb hálózati teljesítményt kínál a távoli megtekintéshez.

 

Mi az a H.265+?

A HEVC+ a High Efficiency Video Coding rövidítése. A HEVC, más néven H.265+ vagy MPEG-H Part 2, egy új videotömörítési technológia. Célja, hogy ugyanolyan szintű képminőséget kínáljon, mint elődje Advanced Video Coding, vagy H-265 (AVC - H.264), de sokkal kevesebb adattal és sokkal alacsonyabb bitrátával (a videó kódolásához szükséges adatmennyiség) .

 

In-frame kódolás

Az ilyen típusú kódolás alapvetően az előző és a jövőbeli képkockák összehasonlítását jelenti az aktuális kerettel. H.264 kódolással a képet 16 x 16 pixeles kis blokkokra osztották fel. A H.265 kódolásban azonban ezek a blokkok már nincsenek ebben a méretben definiálva. Ehelyett 8 x 8, 16 x 16, 32 x 32 vagy 64 x 64 pixel méretűek lehetnek. Ezen blokkok mindegyike összehasonlítja a képpontcsoportját egy új pixelcsoporttal a keret előrehaladtával. Ha a pixelek többsége gyakorlatilag megegyezik, akkor az eredeti blokk adatait az új keretbe kódolják. Ez azt jelenti, hogy csak a megváltozott képpontok kerülnek tárolásra az adatokban.

 

Interframe kódolás

A H.265 videókódolás emellett csökkentette a képkockák közötti tömörítés révén tárolt adatok mennyiségét. Hasonló a képkockák közötti tömörítéshez, de ahelyett, hogy a korábbi és a jövőbeli képkockák közötti hasonlóságokat vizsgálnánk, a kereten belüli tömörítés hasonlóságokat keres ugyanazon a kereten belül. A H.265 kódolásnak 35 különböző intra-predikciós módja van (az AVC-ben 9-hez képest). Ezek az előrejelzési módok lehetővé teszik a kódoló számára, hogy a tárolás helyett matematikailag generáljon néhány pixelértéket.

  

Hogyan működik a H.265+?

A Securia Pro H.265+ kódolással ellátott biztonsági kamerái először nyers felvételeket készítenek. Ezután feldolgozzák ezt a felvételt (fényerő, kontraszt, színek), H.265+ tömörítéssel kódolják, és a hálózaton keresztül elküldik egy hálózati videorögzítőre. A H.265+ NVR ezután fogadja és feldolgozza a videót egyéni beállításokkal (például alacsonyabb felbontással vagy meghatározott frissítési gyakorisággal).

 

 

H.264 vs H.265 vs H.265+

A H.265+ kódolással a tárhely akár 50-80%-át is megtakaríthatja. Az alábbi táblázat három különböző biztonsági kamera – egy AVC / H.264, egy HEVC / H.265 és egy H.265+ - által használt átlagos tárhely mennyiségét mutatja, amelyek 1 hónapig folyamatosan rögzítenek 1080p HD felbontással (15 képkocka/mp). .