Biztonsági tippek a lakásban élő egyedülálló nők számára

Az egyedül élésnek sok előnye van, amelyek érdekében az emberek ezt az életmódot választják. Legyen szó a szabadság víziójáról, az életmódról saját ízlése szerint vagy egyszerűen szükségszerűségről, ezek mind jogos okok. Gyakran elfelejtjük azonban, hogy ez bizonyos negatívumokat is magával hoz, amelyek tartalmaznak biztonsági kockázatokat is. Sajnos a különféle (akár verbális, akár fizikai) támadások leggyakoribb célpontja a gyengébbik nem. Ezért néhány biztonsági tippet nyújtunk Önnek a békésebb alváshoz.

 

Mindig zárkózzon be

Lehet, hogy teljesen banálisan hangzik, de hazaérve mindig zárkózzon be és hagyja a kulcsot a zárban. A legtöbben ezt elhanyagolják, és csak a "velem nem fordulhat elő" kijelentésre, vagy jobb esetben legalább az ajtó külsején lévő gömbzárra támaszkodnak. Ha az alsó szinteken vagy közvetlenül a földszinten lakik, ne feletkezzen meg az ablakokról vagy az erkélyajtókról sem. Soha ne hagyja őket felügyelet nélkül nyitva, még úgynevezett szellőzőn sem. Távozás előtt győződjön meg arról, hogy mind biztonságosan zárva van.

 

Ismerje meg a szomszédokat

Ahogy szokás mondani, a jó szomszéd felbecsülhetetlen “érték”. Használja ki az alkalmat, és ismerkedjen meg szomszédaival, soha nem tudhatja, mikor lehet ez mindkét fél számára hasznos. Természetesen nem biztos, hogy ő lesz a legjobb barátja, de szükség esetén lesz kihez fordulni. Mellesleg, ha váratlan helyzet áll elő, az a személy, aki már ismeri Önt, minden bizonnyal személyesebben fog reagálni, és segítséget kérni, vagy más módon segítheti vagyonának vagy egészségének védelmét. Ne habozzon létrehozni egy ilyen kapcsolatot!

 

Szerezzen be egy biztonsági kamerát

A beltéri kamerák egyre népszerűbbek és megfizethetőbbek. Telepítse a bejárati ajtóhoz ezt a hasznos tartozékot, és számos előnyhöz juthat ebben a kis berendezésben. Kamera segítségével mindig tudni fogja, ki áll az ajtó előtt, és ki e-akarja az illetőnek nyitni az ajtót. Ha például betörés történik, akkor nagyon értékes bizonyítékokkal rendelkezik, amelyek segítenek a rendőrségnek elkapni az elkövetőt és visszaszerezni az ellopott dolgait. Biztonsági kamera telepítését a lakásban nem csak a bejárati ajtóhoz javasoljuk, hanem az alsó emeleten lévő lakások vagy házak esetében az otthona minden lehetséges bejáratához.

 

 

Vigyázzon a közösségi hálózatokra

A napi óvatosságra való felhívás ellenére, mindig vannak olyan esetek, amikor az elkövető minden szükséges információt megtudott áldozatáról a közösségi hálózaton. Ezért legyen óvatos, mit és kinek oszt meg. Tudjuk, hogy egy újonnan vett értékes darab bemutatása a közösségi hálózaton, egy új otthon, vagy érdekes fotók a szabadságáról csábítóak a barátai számára. De ne feledje, hogy ez minden ugyanolyan csábító lehet egy potenciális tolvaj, vagy olyan személy számára, aki bántani akarja. Jobb, ha meghívja azokat a barátokat, akiknek el szeretne dicsekedni egy újjonnan hozott festményel vagy fotókkal az exotikus helyen töltött szabadságáról. Kellemes időt töltenek el együtt egy pohár bor mellett, és biztonságban is lesz.

 

Önvédelmi tanfolyam

Ez a javaslat természetesen kihívásnak tűnhet, de nem az. Manapság sok speciális intézmény foglalkozik a nők önvédelmi tanfolyamaival. Ilyen kiképzéssel pillanatok alatt megtanulhat egyszerű de hatásos mozdulatokat, amelyek segítik "kiiktatni" a lehetséges ellenséget vagy támadót. Előnye, hogy ez a tudás nem csak az otthonában, de a mindennapi életben is hasznos lehet.

Hisszük, hogy e tippek elsajátítása után az alvása ismét kissé nyugodtabb lesz, de legfőképpen azt kívánjuk, hogy az összes kellemetlenség kerülje el. Ha tetszett Önnek ez a cikk, ne habozzon megosztani a közösségi hálózatokon, nem jelent semmi veszélyt :) 

Ha érdekli az otthoni kamera, nézze meg a kameráink kínálatát.

KAMERÁK  LAKÁSBA

 

És mivel az ismétlés a tudás anyja, foglaljuk össze ezeket a tippeket:

  • Az ajtót mindig magaután zárja be
  • Ne hagyja felügyelet nélkül nyitva az ablakokat vagy az erkélyajtókat
  • Mielőtt elhagyja a házat, mindig ellenőrizze, hogy az ablakok és az erkélyajtók megfelelően e vannak becsukva
  • Ismerje meg a szomszédait, soha nem tudhatja, mikor fog ez jól jönni
  • Telepítsen egy kiváló minőségű biztonsági kamerát
  • Vigyázzon, mit és kinek oszt meg a közösségi hálózatokon
  • Szerezzen új képességeket, és vegyen részt önvédelmi tanfolyamon