Hogyan válasszunk kamerát az üzletbe?

Az üzletek a lopás nagyon gyakori célpontjai. Egyre ötletesebbek azok a hívatlan látogatók, akik el akarnak vinni valamit, ami nem az övéké, és amiért nem fizettek. Ha gyakran a lopás problémájával küzköd az üzletében, akkor nem lenne csoda, ha kezdené elveszteni a reményt. Szinte lehetetlennek tűnik egy lépéssel előttük lenni. De eláruljuk, hogy a helyzet egyáltalán nem megoldhatatlan. A minőségi kamerarendszer nem csak abban segít, hogy észrevegye az elkövetőket, mielőtt elhagyják az üzletet, hanem releváns bizonyítékokkal is szolgál. Ma készítettünk Önöknek néhány tippet és trükköt, amelyeket érdemes tudni, ha tökéletes kamerát keres az üzletébe. Mit érdemes figyelembe venni az ilyen típusú kamerák vásárlásakor?

 

Látható vagy rejtett kamera? Mindkét lehetőség nagyszerű eredményeket ér el

A biztonsági kamerák nagyszerű eredményeket érnek el az otthoni és az üzleti biztonság területén. Ma már olyan miniatűr kémkamerákra lehet támaszkodni, amelyek sok szempontból segítenek az illegális gyakorlatok felderítésében. Nagyszerű lehetőség, ha mindent kézben akar tartani, ugyanakkor nem akarja, hogy a kamera könnyen felismerhető legyen. Másrészt az érvényes jogszabályok szerint tudatni kell, hogy az adott objektumot kamerarendszer figyeli-e.

Azonban nagyobb méretű kamerák is elhelyezhetők úgy, hogy a tolvaj ne vegye őket azonnal észre. Ha tanácsra van szüksége a kamera kiválasztásához, ne habozzon kapcsolatba lépni szakértővel. Nem csak a legjobb kamera-helyeket javasolja majd Önnek, hanem tanácsot ad a kamerák számáról és típusáról is, és segít kiválasztani a leghatékonyabb megoldást.

Hangfelvétel – szükséges az üzleti kamera esetébe?

Igen, javasoljuk, hogy válasszon olyan kamerákat, amelyek hangrögzítésre is képesek. A lopás észlelésekor sok elkövető agresszíven reagál, sértegetéssel és káromkodással. A bizonyításkor érdemes ezeket az információkat kéznél tartani, és a kamera felvétele így nagyobb mennyiségű információval rendelkezik, amelyek felhasználhatók a bizonyítás esetén.

 

A kamera elhelyezése - vigyázzon a vakpontokra

Ha a kamerákat az üzletben helytelenül állítják be, akkor a helységekben úgynevezett “vakfoltok” keletkeznek. Ezen kívül, ha a kamerák olyan helyeken vannak elhelyezve ahol az áru ki van téve, és nem működnek hatékonyan, akkor nincs esélyük észlelni a lopást. Mindig tanácsos olyan kamerákat választani, amelyek rögzítik az egész üzlet területét, és tájékoztatnak minden egyes fenyegetésről. Ezen a ponton a legjobb, ha felveszi a kapcsolatot a kamerarendszereket és azok későbbi telepítését kínáló céggel. Így biztos lehet benne, hogy a teljes terület felügyelve lesz. Ha már úgy döntött, hogy befektet az üzlete biztonságába, ne hagyjon semmit a véletlenre. Ez a beruházás többszörösen megtérülhet, és ugyanakkor tudni fogja, hogy a boltban minden úgy e megy, ahogy kell.

Kamera vagy kamerarendszer - a választás a bolt területétől – méretétől függ

A gyakorlatban gyakran találkozunk olyan kamerákkal, amelyek közvetlenül a pénztár fölött találhatók az üzletekben. Ha minden művelet (például a kiválasztás, konzultáció és fizetés) csak a pénztárnál történik, akkor egy kamera elegendő. Ennek ellenére érdemes megfontolni, hogy figyelni akarja-e a bejáratot is.

Nagyobb üzletek esetén, melyek próbafülkékkel és a különböző helyeken elhelyezett árukkal rendelkeznek, érdemes megfontolni a kamerarendszerbe való befektetést. Ezt követően úgy kell megtervezni, hogy minden rész az üzletének fedett legyen. Természetesen a próbafülkében nem helyezhet el kamerát, viszont nyugodtan telepítheti közvetlenül a bejárat előtt.

 A boltban lévő kamera sok gondot és bonyodalmat takaríthat meg Önnek. Ezenkívül a kamera felvétel nagyszerű bizonyíték bűncselekmény esetén.