Intelligens biztonsági kamera funkciók

A modern kamerarendszerek új funkciókat is hoznak. Áttekintést nyújtunk a legfrissebb funkciókról.

Arcfelismerés

A kamera emberi arcokat keres és rögzít a beolvasott képen a gyorsabb és könnyebb azonosítás érdekében. Az arcfelismerés a kamera képessége arra, hogy digitális képen megtalálja és azonosítsa az emberi arcot.

Elhagyott objektum (tárgy) észlelése (object abandoned)

A kamera észlel egy olyan objektumot, amely eredetileg nem volt a kamerával megfigyelt helyen, és az alapfelismerési kritériumok között sem volt a tér része. A kamera ilyen tárgyat észlel és figyelmeztet a hozzáadott objektumra.

 

A hiányzó objektum (tárgy) észlelése (object missing)

A kamera olyan tárgy eltűnését rögzíti a helyszínről, amely a megfigyelt terület részeként volt tekintve. A kamera rögzíti ezt a tényt, és ezt követően figyelmeztet az objektum (tárgy) helyszínről történő lopására.

 

Behatolás (intrusion)

A kamerának van egy kijelölt területe, amelyet a kamera ellenőriz az illetéktelen behatolás ellen. A megfigyelt területre való illetéktelen bejutás után a kamera észleli ezt a tényt, és figyelmeztet a terület zavarására.

A vonal átlépése (tripwire)

A kamera követi a kamera számára kijelölt vonalat közvetlenül a képen, amely figyelmeztet a jogosulatlan túllépésre, ha a kiválasztott irányba túllép.

 

Jelenetváltás

A kamera rögzíti és ellenőrzi a megjelölt területet, és a jelenet változásánál értesíti e változásról.

 

Az emberek számlálása (people counting)

A kamera ellenőrzi a területet, és egyúttal rögzíti az átmenetek számát. Ugyanakkor a kamera az adatokat grafikonokká konvertálja az összegyűjtött adatok könnyebb értékelése érdekében. Ezt a technológiát leggyakrabban kiskereskedelmi üzletekben, különféle rendezvényeken vagy látványosságoknál használják.

Hőtérképek (heat maps)

A hőmérsékleti térkép rögzíti az ügyfelek hőmérsékleti nyomait, felvételeket és adatokat szolgáltat térkép formájában, amely a "hideg" és a "forró" helyeket mutatja az üzemben. Ez lehetővé teszi az eladók számára, hogy láthassák, az ügyfelek az üzem melyik részében tartózkodnak a legtöbb esetben, és elhelyezik árujukat ehez megfelelően.

 

Az emberi test észlelése (human body detection)

A Deepin View kamerák képesek felismerni, szűrni és megkülönböztetni az embereket más tárgyaktól és mozgásoktól a rögzített képen, ahol a hagyományos VCA rendszerek általában hamis riasztásokat váltanak ki. Ez a funkció különösen hasznos területek és periméterek védelmére.

 

Járműkezelés (vehicle management)

A forgalomfigyelő technológiát és az automatikus járműazonosító szám (ANPR) elemzést a közúti forgalom mozgásának nyomon követésére és a forgalomirányítási stratégiák hatékonyságának növelésére tervezték. Az ANPR segítségével lehetséges azonosítani a rendszámú járműveket, és automatikusan hozzáférést biztosítani számukra a nyilvános és a privát parkoláshoz. A DeepinView kamerák maguk is megtanulják a rendszámtáblákról szóló információt a helyszínen, és több rendszámtáblát ismernek fel, mint a hagyományos ANPR rendszerek, a kamera helyzetének gyakran nehézkes beállítása nélkül. A forgalomfigyelő elemzési technológia leggyakrabban forgalmas területeken, utakon vagy autópályákon alkalmazható a különböző közlekedési szabálysértések (pl. áthaladás piros lámpán, vezetés ellenkező irányba stb.) felderítésére.