Milyen kiegészítőkre van szüksége egy kamerarendszerhez?

A kamerarendszer (más néven CCTV kamerarendszer) számos előnnyel járhat otthona és vállalkozása számára. Közülük sok a biztonsághoz kapcsolódik, míg más előny abból adódik, hogy mindig és minden helyzetben áttekintése lehessen. A kamerarendszer megfelelő működéséhez, hatékonyan kell terveznie azt. Fontolja meg azonban a megfelelő kiegészítők beszerzését is, hogy a kamerarendszere még jobban működés képes lehessen. Mai cikkünkben készítettünk egy rövid áttekintést a kamerarendszer tartozékairól. Hisszük, hogy olyan elemeket fog felfedezni, amelyek javítják otthoni és munkahelyi kamerarendszere működését.

 

Tápellátás és tartalék tápegység

Minden biztonsági kamera áramot igényel. Ebben az esetben nem érdemes semmit sem félvállról venni. A kiválasztott kamera típusának megfelelő tápegységet is ki kell választania. Koncentráljunk például az IR megvilágítású kamerákra. Lehet, hogy ez a kifejezés nem mond semmit, de a valóságban ez egy kamera, amely gyenge fényviszonyok mellett is képes felismerni az alakokat és tárgyakat (éjszakai látás). Az ilyen típusú kamerákhoz mindenképpen nagyobb teljesítményű tápegységre van szükség, amelyet figyelembe kell venni a választáskor.

A kameratartozékok e kategóriájába tartalék tápegységeket is sorolhatunk, amelyek óriási előnyt jelentenek, különösen az üzemek megfigyelésére használt kamerarendszerek esetében. Áramszünet esetén megtörténhet, hogy  az üzeme, üzlete védtelen marad, amíg minden rendben nem lesz. Ha azonban tartalék tápegységet választ, akkor előnye van ebben a helyzetben, és az áramkimaradás nem okoz ráncokat az arcán. A kamerarendszer megfelelően megválasztott tartozékai sok területen megkönnyíthetik munkáját.

 

Mikrofon és egyéb audio berendezések

Kamerarendszer esetében elsősorban képanyagról beszélünk. Az üzletekben és más vállalkozásokban található kamerarendszer esetében azonban rendkívül előnyös, ha a kamerarendszert mikrofonnal együtt választják. Miért? A mikrofon hangfelvételt is biztosít Önnek, amely további információ arra az esetre, ha valami tisztességtelen dolog történne az Ön üzletében vagy vállalkozásában. A lopás miatt elkapott személyek gyakran agresszíven viselkednek, és vulgárisan reagálnak a riasztásokra. A rendőrségen történő bizonyítás során a hangrendszer egy másik releváns bizonyíték, amely rendelkezésére áll.

 

Helyes csatlakozók

Ebben az esetben elsősorban azokról a csatlakozókról beszélünk, amelyekkel a kamerarendszer és a lejátszó rendelkezik, amelyen lejátsza a felvételt. Általában kétféle csatlakozóval találkozhatunk, amelyeket rendszeresen használnak a biztonsági kamerák esetében. BNC és CINCH típusú csatlakozókról beszélünk (a biztonsági kameráknál sokkal gyakrabban találkozunk a BNC típusával). De akkor sem történik semmi, ha 2 különböző típusú csatlakozóval rendelkező berendezése van. Semmi sem egyszerűbb, mint egy redukció alkalmazása, amely biztosítja, hogy minden az elképzelései szerint működjön.

 konektorok

Rögzítők

A rögzítő közreműködik a kamerák és azok között az eszközök között, amelyeken a kapott felvételt nézi. Ma a rögzítők több biztonsági kamera csatlakoztatását teszik lehetővé egyszerre, és új funkciókkal is rendelkeznek, például a mozgásérzékeléssel. A rögzítőt a számítógép monitorához csatlakoztathatja, amely lehetővé teszi a képek valós idejű megtekintését. A Wifi használatával az okostelefont is csatlakoztathatja a rögzítőhöz, és az alkalmazás segítségével figyelheti a biztonsági kamera felvételeit. Megfelelő megoldás irodaházak, vállalkozások és otthoni kamerarendszerek számára.

 

SD kártya

Az utolsó típusú kamera-kiegészítőnk segítt Önnek a kamera felvételeit tárolni. A legtöbb kamerának nincs belső memóriája (vagy minimális a helye), ezért fontolóra kell venni az SD-kártya megvásárlását. Ne feledje, hogy minél minőségesebb felvételt szeretne szerezni a biztonsági rendszeréből, annál nagyobb SD-kártyára lesz szüksége.

A kameratartozékok elengedhetetlen elemek, amelyeket figyelembe kell vennie a kamerarendszer telepítésekor. A minőségi kiegészítők a válalkozás és az otthoni kamerarendszer hatékonyabb működését jelentik. Ne hanyagolja el a kiválasztásukat.