Otthoni kamerák - hová helyezze őket?

Még a legmagasabb minőségű kamerákkal is rendelkezhet a nap alatt, de ha rossz helyre helyezi őket, soha nem fogják teljes mértékben teljesíteni a céljukat. Ebben a cikkben adunk egy pár tanácsot, hogyan helyezze el a kamerákat a házára vagy más ingatlanra úgy, hogy azok megfelelően működjenek, és valóban a célt szolgálják.

A statisztikák azt mutatják, hogy a kamerarendszer nélküli ingatlanokat a tolvajok és a vandálok kétszer akkora eséllyel választják "áldozatuknak", mint azokat, melyek kamerarendszerrel rendelkeznek. A kamerarendszer nemcsak a bizonyítékok előállításának eszközeként fog szolgálni. Ez egy jó megelőzés, amely elriasztja a tolvajokat attól, hogy meglátogassák az Ön ingatlanát.

 

Kamera telepítése látható, de biztonságos helyen

Hová helyezze az otthoni kamerákat? Először is, a kamerát megfelelő magasságban kell elhelyezni, hogy a tolvaj létra nélkül ne érhesse el. Ezenkívül a magasabb helyen lévő kamerának nagyobb a látótere, tágabb térre nyújt kilátást. Ugyanakkor ügyeljen arra, hogy a kamera jól látható helyen legyen telepítve. Ha a tolvaj távolról látja, jó eséllyel elkerüli a házát, vagy az ingatlanát.

 

A ház legnépszerűbb rögzítési helyei a tető alatti rész és az alatta lévő fal. A kamera megfelelő magasságban van, és jól védett. A modern kamera szettek gyakorlatilag bármilyen falra felszerelhetők. A kamera megfelelő helyének kiválasztását nem korlátozzák a kamera lehetőségei, hanem elsősorban attól függ, hogy az ingatlanja körül milyen helyeket szeretne megfigyelni.

 

Milyen helyeket érdemes megnézni az ingatlan környékén?

Az illetéktelen behatoláshoz a betörők statisztikailag leggyakrabban a földszínten lévő bejárati ajtót és ablakokat használják, vagy pedig a hátsó ajtón próbálnak besurranni. Néhány bátrabb betörő a garázst vagy az emeleten található ablakokat is használhatja a belépéshez. Elvileg úgy kell elhelyezni a kamerákat, hogy azok figyeljék a bejárati ajtó területét, és a földszinten található összes ablak is megfigyelés alatt legyen. Ennek legegyszerűbb módja, ha kamerákat telepít az ingatlan, vagy a háza minden sarkába.

Ha van garázs vagy parkolóhely a telkén, akkor egy kamerának ezt a területet is figyelnie kell. A tolvajok gyakran ne mis a házrablás céljából lépnek a telkükre, hanem autót vagy értéktárgyakat lopnak a garázsból. Ha tud a telke más “sérülékeny” helyeiről is - szivárgó kerítésről, pince ajtajáról stb., mindenképpen ezekre a helyekre is irányítsa a kamerát. Ideális esetben egy több kamera-sorozat áttekintést nyújthat a ház teljes területéről anélkül, hogy az úgynevezett "fekete lyukakat" a tolvajok kihasználják.

Tippek a kamera házra helyezéséhez

Ne feledje, hogy minél magasabbra telepíti a kamerát, és minél nagyobb a látómezője, annál kevésbé lesz éles a kép, tehát nem fogja látni benne az arc részleteit vagy az autó rendszámát. Két fajta képpen is meglehet oldani ezt a problémát. Míg az első módszer drágább nagyfelbontású kamerák vásárlása, a második lehet a széles látószögű kamerák (például az ingatlan egy magasabb emeletéről) kombinációja olyan kamerákkal, amelyek részletesebb képet nyújtanak az ablakokról és a bejárati ajtókról.

A kamera házra telepítésénél, ügyeljen a fényviszonyokra. Ha nappal a kamerába süt a nap, éjszaka pedig utcai lámpa világít bele, akkor nem sokat lát benne. Bár a modern kamerarendszerek elég jól képesek megbirkózni a rossz fényviszonyokkal, minél jobb fényet biztosít a kamerának, annál jobbak lesznek a felvételek. Ügyeljen arra is, hogy a kamera látószögét ne zavarják a faágak vagy más káros hatások.

A kamera házra helyezése nem muszáj, hogy nagy tudomány legyen. Csak annyit kell tennie, hogy támaszkodik saját intuíciójára és olyan kiváló minőségű kamerarendszereket használ, amelyek minden körülmények között kiváló képet biztosítanak.