Otthoni kamerák - hová helyezze őket?

Még a legmagasabb minőségű kamerákkal is rendelkezhet a nap alatt, de ha rossz helyre helyezi őket, soha nem fogják teljes mértékben teljesíteni a céljukat. Ebben a cikkben adunk egy pár tanácsot, hogyan helyezze el a kamerákat a házára vagy más ingatlanra úgy, hogy azok megfelelően működjenek, és valóban a célt szolgálják.

A statisztikák azt mutatják, hogy a kamerarendszer nélküli ingatlanokat a tolvajok és a vandálok kétszer akkora eséllyel választják "áldozatuknak", mint azokat, melyek kamerarendszerrel rendelkeznek. A kamerarendszer nemcsak a bizonyítékok előállításának eszközeként fog szolgálni. Ez egy jó megelőzés, amely elriasztja a tolvajokat attól, hogy meglátogassák az Ön ingatlanát.

 

Kamera telepítése látható, de biztonságos helyen

Hová helyezze az otthoni kamerákat? Először is, a kamerát megfelelő magasságban kell elhelyezni, hogy a tolvaj létra nélkül ne érhesse el. Ezenkívül a magasabb helyen lévő kamerának nagyobb a látótere, tágabb térre nyújt kilátást. Ugyanakkor ügyeljen arra, hogy a kamera jól látható helyen legyen telepítve. Ha a tolvaj távolról látja, jó eséllyel elkerüli a házát, vagy az ingatlanát.

 

A ház legnépszerűbb rögzítési helyei a tető alatti rész és az alatta lévő fal. A kamera megfelelő magasságban van, és jól védett. A modern kamera szettek gyakorlatilag bármilyen falra felszerelhetők. A kamera megfelelő helyének kiválasztását nem korlátozzák a kamera lehetőségei, hanem elsősorban attól függ, hogy az ingatlanja körül milyen helyeket szeretne megfigyelni.

 

Milyen helyeket érdemes megnézni az ingatlan környékén?

Az illetéktelen behatoláshoz a betörők statisztikailag leggyakrabban a földszínten lévő bejárati ajtót és ablakokat használják, vagy pedig a hátsó ajtón próbálnak besurranni. Néhány bátrabb betörő a garázst vagy az emeleten található ablakokat is használhatja a belépéshez. Elvileg úgy kell elhelyezni a kamerákat, hogy azok figyeljék a bejárati ajtó területét, és a földszinten található összes ablak is megfigyelés alatt legyen. Ennek legegyszerűbb módja, ha kamerákat telepít az ingatlan, vagy a háza minden sarkába.

Ha van garázs vagy parkolóhely a telkén, akkor egy kamerának ezt a területet is figyelnie kell. A tolvajok gyakran ne mis a házrablás céljából lépnek a telkükre, hanem autót vagy értéktárgyakat lopnak a garázsból. Ha tud a telke más “sérülékeny” helyeiről is - szivárgó kerítésről, pince ajtajáról stb., mindenképpen ezekre a helyekre is irányítsa a kamerát. Ideális esetben egy több kamera-sorozat áttekintést nyújthat a ház teljes területéről anélkül, hogy az úgynevezett "fekete lyukakat" a tolvajok kihasználják.

Tippek a kamera házra helyezéséhez

Ne feledje, hogy minél magasabbra telepíti a kamerát, és minél nagyobb a látómezője, annál kevésbé lesz éles a kép, tehát nem fogja látni benne az arc részleteit vagy az autó rendszámát. Két fajta képpen is meglehet oldani ezt a problémát. Míg az első módszer drágább nagyfelbontású kamerák vásárlása, a második lehet a széles látószögű kamerák (például az ingatlan egy magasabb emeletéről) kombinációja olyan kamerákkal, amelyek részletesebb képet nyújtanak az ablakokról és a bejárati ajtókról.

A kamera házra telepítésénél, ügyeljen a fényviszonyokra. Ha nappal a kamerába süt a nap, éjszaka pedig utcai lámpa világít bele, akkor nem sokat lát benne. Bár a modern kamerarendszerek elég jól képesek megbirkózni a rossz fényviszonyokkal, minél jobb fényet biztosít a kamerának, annál jobbak lesznek a felvételek. Ügyeljen arra is, hogy a kamera látószögét ne zavarják a faágak vagy más káros hatások.

A kamera házra helyezése nem muszáj, hogy nagy tudomány legyen. Csak annyit kell tennie, hogy támaszkodik saját intuíciójára és olyan kiváló minőségű kamerarendszereket használ, amelyek minden körülmények között kiváló képet biztosítanak.

 

Kérjük, jelentkezzen be újra

Sajnáljuk, de a CSRF token valószínűleg lejárt. A legmagasabb szintű biztonság fenntartása érdekében kérjük, jelentkezzen be újra. Megértését köszönjük.

Köszönjük a megértést.

Bejelentkezés