Rossz minőségű torz kép

Számos tényező befolyásolhatja a kamera videoátvitelének minőségét, beleértve a telepítést, a használt kábeleket és a környezeti tényezőket. Ha azt észleli, hogy a kamerából származó kép torz, elmosódott, pixeles, hullámos vonalakat tartalmaz, vagy statikus, a minőségi problémát az alábbi lépések végrehajtásával oldhatja meg:

A videó streaming minőségének visszaállítása:

Ügyeljen arra, hogy eltávolítsa az objektívről a műanyag matricát, és rendszeresen tisztítsa meg a lencsét egy puha ruhával.

 

Ügyeljen arra, hogy ne legyen nedvesség az objektíven. Fontolja meg a fényképezőgép olyan helyre történő felszerelését, amely menedéket biztosít, vagy állítsa be a fényképezőgép napellenzőjét (ha van), hogy megakadályozza az eső/nedvesség felhalmozódását az objektíven.

 

Ha dómkamerát használ, győződjön meg arról, hogy a rögzítőcsavarokat imbuszkulccsal rögzíti. A meglazult csavarok a belső lencse rezgését és a kép elmosódását okozhatják.

 

Győződjön meg arról, hogy a kamera hálózati adaptere be van szerelve. A fényképezőgép hálózati adaptere nem kültéri használatra készült.

 

Az elégtelen teljesítmény videoproblémákat okozhat. Próbálja meg a kamerát egy másik működő elektromos aljzathoz csatlakoztatni, és ellenőrizze, hogy megfelelően csatlakozik-e a hálózati adapterhez.

 

Ha 8 az 1-ben vagy 4 az 1-ben hálózati adaptert használ, próbálja meg egy másik elektromos aljzathoz csatlakoztatni a hálózati adaptert. Húzza ki a hálózati adapterhez csatlakoztatott összes többi kamerát, ha a fényképezőgépen látható kép javul, a hálózati adapter megsérülhet. Cserélje ki a hálózati adaptert.

 

Ha varifokális kamerát használ, olvassa el a fényképezőgép használati útmutatóját a fényképezőgép manuális élességállításához.

 

A kamera és a tápkábelek ellenőrzése mellett előfordulhat, hogy a kábelek beszerelését is ellenőriznie kell, hátha itt van a probléma.

 

A DVR/NVR és a kamera közötti kábellel kapcsolatos problémák elkerülése érdekében:

 

Győződjön meg arról, hogy nincsenek megtörések vagy tekercsek a kábelekben. A törések vagy tekercsek a jel hibás működését vagy rövidzárlatot okozhatnak, amely megakadályozhatja a videojel megfelelő megjelenítését.

 

Győződjön meg arról, hogy a kábelek nincsenek egymáshoz kötve. A kötegelt kábelek jelszivárgást és statikus elektromosságot okozhatnak.

 

Ügyeljen arra, hogy a beszerelés során ne sérüljenek meg a kábelek (pl. kapcsok, fém csatlakozók vagy eltemetett vezetékek).

 

Győződjön meg arról, hogy a kábelek csatlakoztatva vannak a DVR/NVR hátuljához. A kamerák felvevőhöz való csatlakoztatásához lásd a felhasználói kézikönyvet.

 

Győződjön meg arról, hogy a kábelek csatlakoztatva vannak a kamerák hátuljához.

 

Próbáljon meg egy másik BNC kábelt vagy Power over Ethernet (PoE) / Ethernet kábelt használni a kamera csatlakoztatásához a DVR/NVR hátuljához.

 

Győződjön meg arról, hogy a BNC vagy PoE kábel hossza nem haladja meg a maximálisan ajánlott átviteli hosszt. A maximális ajánlott kábelhossz után a képminőség romlik.