Színárnyalat a képen

A környezeti fényszint és a színhőmérséklet befolyásolhatja a biztonsági kamera által rögzített kép minőségét. Ha a videocsatorna színesnek tűnik, akkor a környezeti fény okozhat problémát az infravörös (IR) LED-fénnyel vagy az infravörös (IR) szűrővel.

A videó színminőségével kapcsolatos probléma megoldása a csatornádon:

Kapcsolja ki és be a kamerát. A fényképezőgép be- és kikapcsolásához húzza ki az áramforrást körülbelül 30 másodpercre. Csatlakoztassa újra a fényképezőgép tápegységét.

 

Annak megállapításához, hogy a gyenge fény okozza-e a problémát, világítson egy zseblámpát az objektívbe 3-5 másodpercig. Távolítsa el a zseblámpát, és ellenőrizze, hogy javult-e a videó átvitel minősége.

 

Ellenőrizze, hogy a kamera elegendő-e az IR LED bekapcsolásához. Fedje le a kamera lencséjét. Figyelje meg, hogy a piros LED-ek kigyulladjanak, és hallgassa meg a kattanó hangot. Ez azt jelenti, hogy az infravörös LED-ek világítanak, és a kamera elegendő energiát kap. Ha a fényképezőgép nem kap elegendő energiát az infravörös LED-ek bekapcsolásához, csatlakoztassa a fényképezőgépet egy másik áramforráshoz.

 

Helyezze át a kamerát úgy, hogy folyamatosan erős fényben legyen, és ügyeljen arra, hogy ne legyen visszaverő vagy fényes tárgyra (pl. víztestekre vagy ablaktáblákra).

 

Vigye távol a kamerát a közvetlen időjárási körülményektől, állítsa be a napellenzőt (ha van), és ellenőrizze a kamerához csatlakozó összes kábelcsatlakozást.

 

Próbáljon meg egy másik BNC-kábelt vagy Power over Ethernet (PoE)/Ethernet-kábelt használni a fényképezőgép csatlakoztatásához a felvevő hátuljához.

 

Győződjön meg arról, hogy a BNC vagy PoE kábel hossza nem haladja meg a fényképezőgép használati útmutatójában megadott irányértéket. A maximális ajánlott kábelhossz után a képminőség romlik.

MEGJEGYZÉS: A Color Night Vision (CNV) kamera által megjelenített színek eltérőek lehetnek izzólámpás vagy fluoreszkáló megvilágítás esetén. A kamera beállításainak módosítása a DVR/NVR menüben javíthatja a videó képminőségét.