Hogyan válasszunk kamerát az üzletbe?

Nem hiába mondják, hogy a biztonságos kamera a vállalkozás biztonságos működésének alapja. Használhatja nemcsak a tolvajok és rongálók, hanem az alkalmazottak nem megfelelő viselkedésének felderítésére is. Számos tényezőt kell figyelembe venni a kamera rendszer kiválasztása során.

Mekkora a tere? Hány különböző látószöget kell rögzítenie, hogy minden helyet lefedje? Végül, de nem utolsósorban fontos kiválasztani a megfelelő kameramodellt, amely megfelel a műszaki paraméterek terén az Ön követelményeinek.

 

Megéri az IP kamera az üzlet számára?

A kamera rendszerek két típusra oszthatók - IP és analóg (CCTV). Míg korábban a CCTV technológia különösen népszerű volt az üzletekben, manapság már a háttérben áll. IP-kamerák tolják ki, amelyek számos előnnyel rendelkeznek - különösen a könnyebb csatlakoztatás, összehasonlíthatatlanul jobb képminőség gyenge fényviszonyok mellett is, jobb képkockasebesség és hangfelvétel képessége.

Bár valamivel drágábbak, mint az analóg kamerák, a befektetése megtérül. Szükség esetén kiváló minőségű felvétellel rendelkezik, amelyen minden részletet láthat. A rögzített hang jelentős előny, amely a kamerarendszer képességeit jobb szintre emeli.

Látni és látva lenni

Az üzlet kamerái preventív (megelőző) funkciót is ellátnak. Ha egy tolvaj látja, hogy minden sarkából minőségi kamera leselkedik rá, valószínűleg nem kockáztat, és inkább valahol máshol teszi a kárt. Ez a hasonlat vonatkozik az alkalmazottakra is. Nem titok, hogy gyakran éppen az alkalmazottak lopásai okoznak nagy kárt az üzletekben. A kameráknak köszönhetően az alkalmazottak sokkal fegyelmezettebbek lesznek. Ezen túlmenően nem kezdik olyan könnyen érezni a belső vágyat a "kikapcsolódásra" és a szabályokkal ellentétes tevékenységek végzésére.

Titkos kémkamera a boltba

Ha titokban akar kamerát telepíteni, akkor a nagy látható kamerák nem lesznek a legjobb megoldás. Használhat azonban modern kémkamerákat. Ezek lehetnek USB kulcs, toll, power bank vagy dokumentumtároló formában. Szembetűnő módon elhelyezheti őket a bolt megfelelő helyén, és hanggal kiváló minőségű képet rögzíthet.

 

Hány kamerára van szükség?

Az üzlethez szükséges kamerák konkrét száma mindig egyedi kérdés. Minden jó minőségű kamerarendszer leggyakrabban 4, 8, 16 vagy 24 felvevő eszközből áll. Ezek ahhoz az NVR-rögzítőhöz vannak csatlakoztatva, amelyben tárolják a képet. Megnézheti akár a monitoron, akár táblagépen vagy okostelefonon, amelyet távolról is csatlakoztathat.

 

Megfelelő hely a kamera telepítéséhez

Kamerarendszer vásárlása előtt alaposan elemezze boltját. Hová kell telepítenie a kamerákat az összes hely rögzítéséhez? Amikor válaszol erre a kérdésre, azonnal tudni fogja, hogy hány rögzítő eszközre van szüksége.

A kamerák telepítésének legjobb helyei az üzletben a helység sarkai és a mennyezet. Megfigyelni megéri a pénztárgép területét, az összes lehetséges bejáratot és polcokat termékekkel. A kamera telepítése fontos az alkalmazottak raktárában is, ahol a lopások is gyakoriak. Ha saját parkolója van a bolt előtt, akkor azt is rögzítse. A felvétel nemcsak Önnek, hanem például az ügyfeleinek is segítséget nyújthat, akiknek például vásárlás közben valaki megkaparja az autót.

Ha nem biztos a választásban, lépjen kapcsolatba velünk. Örömmel nyújtunk segítséget és tanácsot adunk a bolt optimális kamera kiválasztásánál.