Mi az az IP kamera

Az IP-kamerák körülbelül 10 éve vannak a világpiacon, és a kezdetek óta jelentős fejlődésen mentek keresztül. Főleg a dizájnjuk sokszínűségét tekintve.

Az IP-kamera vagy a hálózati kamera könnyen leírható, mint egy kamera és egy számítógép kombinációja egy önálló egységben. Az IP kamera a régebbi analóg kameráktól elsősorban kommunikációs interfészében és számos digitális képszerkesztő funkció használatában tér el. Az IP kamera egy közös számítógépes hálózatot használ a kép továbbítására, ahol nagyobb a sávszélesség az információ továbbítására, és a kamerák nem annyira korlátozottak, mint például az analóg kamerák.

Az IP-kamerák által végrehajtott funkciók például: mozgásérzékelés a képen, rendszámfelismerés, emberek mozgásérzékelése, emberek és járművek mozgási irányának és sebességének tárolása, kamerazár és még sok más.

Az IP-kamerák a POE-n keresztüli tápellátást is lehetővé teszik, azaz egy adatkábelen mennek az adatok és a tápellátás.

A bemenetek IP kamerákhoz is használhatók más rendszerekhez való csatlakozáshoz, például: (mozgásérzékelő a kamera mellett)

A kimenetek más rendszerek vezérlésére is használhatók, például (riasztás esetén a reflektor megvilágítása)

Az IP-kamera saját IP-címmel és beépített funkciókkal rendelkezik, amelyek gondoskodnak a hálózati kommunikációról.

Az egységbe be van építve minden, ami az IP kamera képének hálózaton keresztüli monitorozásához szükséges. Az IP kamera beépített szoftverrel rendelkezik webszerverhez, FTP szerverhez, FTP klienshez és email klienshez.

Az IP kamera egy néha több logikai bemenettel (riasztás bemenet) és kimenettel (relé kimenet) is fel van szerelve. A hálózattal és a webszerverrel folytatott összes tevékenység vagy kommunikáció optimális együttműködéséről és végrehajtásáról a vezérlőprocesszor (CPU) gondoskodik a Flash memóriával és a DRAM-mal (számítógép memória típusa) együtt.

Az IP-kamerák kommunikációs része három alapvető kategóriából áll

 • IP kamerák hardveres kommunikációs felülete
 • Hálózati videóátviteli technológiák
 • IP kamera kommunikáció a hálózatban

IP kamerák hardveres kommunikációs felülete

Az IP kamera számos adatátvitelt közvetítő csatlakozót tud szabadon kezelni. A logikai bemenetek és kimenetek (I / O) külső eszközök csatlakoztatására szolgálnak.

A bemenetek elsősorban logikai információk átvitelére szolgálnak, például a PZTS vagy ACS elemmel. Ezeket az információkat a kamera processzora dolgozza fel, és a beállításoktól függően az IP-kamera önálló műveleteket hajt végre, például megváltoztatja a pozícióját vagy más funkciókat aktivál magának az IP-kamera konfigurációjának megfelelően.

A kimenetek logikai információk küldésére szolgálnak külső eszközöknek, amelyek a beállítások szerint önállóan is elvégzik a logikai kimenet által kiváltott tevékenységet.

Hálózati videóátviteli technológiák

Az IP-kamerák ugyanazokat a hálózati technológiákat használják, mint más hálózati eszközök (számítógépek, nyomtatók, útválasztók, modemek, de a wifin keresztül csatlakoztatott mobiltelefonok vagy táblagépek is). Az IP-kamera élő digitális videót továbbít a hálózaton keresztül végberendezésekre, például számítógépre vagy mobiltelefonra. Hozzárendelt IP-címmel, beágyazott webszerverrel és audio-/videoprotokollokkal más eszközöktől függetlenül figyelheti az éppen nézett jelenetet.

IP ( internet protokol)

Az IP az interneten és a számítógépes hálózatokon használt alapvető protokoll.

A protokoll alapvetően egy szabvány, amely szerint adatátvitel történik két végpont között.

Az IP-cím valójában egy adott eszköz leíró száma. A hálózat minden eszközének megvan a saját címe, amelynek egyedinek kell lennie.

Digitális videó : A digitális videó előnye, hogy a jel 0 és 1 sorozatokból áll, ezért nincs kitéve ismétlődő kopásnak, mint az analóg videónál.

IP kamerás megfigyelés

 • mobiltelefonjáról a segítségével
 • számítógépes böngésző
 • számítógépről kameraszoftver segítségével
 • egy NVR-felvevő eszközhöz helyileg csatlakoztatott szabványos televízión
 • normál TV-n egy speciális IP-dekóder segítségével

Az IP-kamerák fő előnyei

 • távoli ügyintézés bárhonnan
 • digitális zoom támogatás
 • képes könnyedén küldeni fényképeket és videókat, ahol van aktív internetkapcsolat
 • fejlett szkennelés a jobb képminőség érdekében, különösen mozgó szögeknél
 • állítható értékek és felbontás
 • kétirányú kommunikáció
 • riasztás küldésének lehetősége gyanús tevékenység észlelésekor
 • alacsony kábelezési igény