Wi-Fi kamera: 5 tipp a megfelelő kiválasztásához

A wifi kamera kényelmes megoldás otthona és vállalkozása megfigyelésére. Nem könnyű a típusok sokaságában eligazodni, és kiválasztani az igényeinek megfelelőt. Ezért készítettünk egy tanácsadó cikket, amely segítő kezet nyújt Önnek. Tanulni fog:

 

 • hogyan működik a wifi kamera?
 • mik a wifi kamera előnyei,
 • milyen típusú wifi kamerák közül választhat,
 • hogyan válasszuk ki a megfelelő wifi kamerát és ne égessük le magunkat.

 

Wi-Fi kamerák - mi az elvük és előnyei?


Blogunkban számos kamerarendszerekkel foglalkozó cikket talál. A wifi kamerákról már írtunk az erkélybiztonság kapcsán, sőt egy speciális beállításról is, aminek köszönhetően a wifi kamera az objektum mögött forog. Ha azonban fényképezőgép vásárlásán gondolkodik, és vezeték nélküli típuson gondolkodik, ez a cikk önnek szól.

Hogyan működik a Wi-Fi kamera?

A Wi-Fi kamera lehetővé teszi video- és hanganyag rögzítését és vezeték nélküli kapcsolaton keresztüli továbbítását. Ezért is találhatók a Wi-Fi kamerák a vezeték nélküli címke alatt. Az eszköz, amelyre a kamera képet és hangot továbbít, általában egy okoseszköz – telefon vagy táblagép, de lehet számítógép is. (laptop).

 

Hogyan működik mindez?

Érzékelő elemek (kamera és mikrofon) segítségével a wifi kamerák képet és hangot rögzítenek a környezetben. A Wifi kamerák beltéri használatra és kültéren is használhatókra oszthatók. A rögzített adatokat ezután digitális formátumba konvertálják, és vezeték nélküli kapcsolaton keresztül elküldik a megjelenítőeszközre. Szükség esetén így lehetőség van élő adás vagy wifi kamerás felvétel megtekintésére.

A Wi-Fi kamerák előnyei

A Wi-Fi kamerák működésük miatt számos előnnyel járnak. Ha abban a fázisban van, amikor azon gondolkodik, hogy milyen típusú kamerát vagy kamerarendszert vásároljon, akkor különösen a következő előnyökre lesz kíváncsi:

A Wi-Fi kamerák vezeték nélküliek

Ez azt jelenti, hogy nincs szükség bontási munkákra, kábelek új vakolat alá húzására vagy egyéb építési módosításokra. Mind a kép, mind a hang vezeték nélkül továbbítható. Így a fényképezőgépet oda helyezheti, ahol a legjobban megfelel.

A Wi-Fi kamerának köszönhetően valós időben nézheti az adást

A Wi-Fi kamerák működésének alapjául szolgáló technológiák lehetővé teszik a kép- és hangátvitel pontos megfigyelését abban a pillanatban, amikor az éppen megtörténik. Ennek köszönhetően gyakorlatilag azonnal beavatkozhat vagyonbiztonság megsértése, rongálás esetén.

Gyors és egyszerű telepítés

Számos Wi-Fi kamera vagy vezeték nélküli kamerakészlet könnyen telepíthető és működtethető. A szállítás részét képező speciális alkalmazásoknak köszönhetően, még intuitív módon is. A műszakilag képzett családi házak vagy vállalkozások tulajdonosai maguk is telepíthetnek Wi-Fi kamerát.

Adatmentési lehetőség

Ha viszont nincs időd a Wi-Fi kamera adását valós időben nézni, akkor szükség szerint könnyedén lejátszhatja az eseményt a felvételről. Értékelni fogja, ha adatokat ment egy felhőalapú megoldásra vagy memóriakártyára, amikor bizonyos rekordokat kell visszanéznie.

A WiFi kamerát távolról is vezérelheti

Ez azt jelenti, hogy nem kell fizikailag jelen lennie a fényképezőgép előtt olyan beállításoknál, mint a kamera szögének megváltoztatása, a fényképezés vagy a felvételi beállítások. Csak távolról kell megoldania a beállításokat.

IoT vagy SMART otthon

A Wi-Fi kamerák leggyakrabban az úgynevezett intelligens otthonok vagy IoT (Internet of Things) rendszerek részét képezik. Köszönhetően annak, hogy sok más SMART elemmel kompatibilisek, igényei szerint testreszabhatja otthonát vagy vállalkozását (például riasztást indíthat mozgás érzékelésekor stb.).

A Wi-Fi kamerák biztonsági védelemmel rendelkeznek

Ma már nem ritkák a kamerarendszerekkel vagy felvételekkel kapcsolatos biztonsági fenyegetések. A fejlett Wi-Fi kamerák azonban olyan funkciókkal rendelkeznek, mint a kétlépcsős azonosítás és a felhasználói hozzáférési jelszavak beállításának lehetősége.


A vezeték nélküli Wi-Fi kamerakészletek speciális funkciói

A magasabb tartományban lévő Wi-Fi kamerák a fent említett funkciók mellett a fejlettebb funkciók iránti igényeket is kielégítik. Ilyen például az éjszakai látás, aminek köszönhetően a kamera még rossz látási viszonyok között is megbízhatóan rögzíti a képet. Több felhasználó számára nagyon praktikus a rekordok megosztása mások között, vagy a biztonsági erők egy objektum megsértése esetén.

Milyen Wi-Fi kamerák közül kell választani?

A piacon többféle Wi-Fi kamera létezik. Mielőtt összefoglalnánk a legfontosabb tanácsokat, amelyeket a vezeték nélküli kamera kiválasztásakor be kell tartani, áttekintést nyújtunk a legkeresettebbekről. Felépítésükben, funkciójukban és felhasználási céljukban különböznek egymástól.

Wi-Fi kamerák otthonra

Az otthoni vezeték nélküli kamera lehetőséget kínál a ház vagy lakás belsejének folyamatos vagy szükség szerinti megfigyelésére. Elhelyezheti az előszobában vagy bármely más stratégiai helyen, amely lehetővé teszi a háztartás megfigyelését a választott szögből. Ezek a Wi-Fi kamerák éjjellátóval és bónuszként mozgásérzékeléssel is rendelkezhetnek.

wifi_kamera_domacnost

Wi-Fi kamera céges vagy kereskedelmi helyiségben

Az otthoni kamerákkal ellentétben a cégekbe, irodaházakba, bevásárlóközpontokba és hasonló kereskedelmi helyiségekbe telepített Wi-Fi kamerák fejlettebb funkciókkal rendelkeznek. Ilyen például az arcfelismerő funkció vagy az extra nagy felbontású fényképezés.

Kültéri Wi-Fi kamera

A kültéri Wi-Fi kamerák valamivel tartósabbak a beltéri kamerákhoz képest. Mivel közvetlenül az épület külsején, vagy kertben vagy parkolóban szerelik fel őket, meg kell birkózni a nehezebb időjárási viszonyokkal. Funkcióikban specifikusak, például szélesebb látószögben.

Solar Wi-Fi kamerák

A napelemes Wi-Fi kamerák legnagyobb előnye az elektromosságtól való függetlenségük. A napelemes Wi-Fi kamera a napenergia elvén működik. Így bárhová elhelyezheti, távol az elektromos hálózattól. A napelemes Wi-Fi kamerák hosszú élettartamúak, és nagyszerű választás, ha Ön környezettudatos.

Mini Wi-Fi kamerák

A mini Wifi kamerák előnye a kompakt méretük. Ez alkalmassá teszi őket olyan helyekre, ahol nem szeretné, hogy a kamera látható legyen, és felmerüljön a gyanú, hogy a területet megfigyelik. Ilyenek például a készülék részeibe épített különféle mini Wi-Fi kamerák, de általános használati tárgyak is.

Speciális Wi-Fi kamerák használat szerint

A fenti típusú és típusú kamerákon kívül speciális típusokkal is találkozhat, amelyeket egy adott típusú megfigyeléshez használnak. Ilyenek például a Wi-Fi kamerák, amelyek figyelik a gyerekszobát, miközben a gyerekek alszanak, vagy akár a népszerű Wi-Fi kamerák az autóban.

Hogyan válasszunk Wi-Fi kamerát?

Megerősítette, hogy a Wi-Fi kamera pontosan az a típusú kamera, amire szüksége van? Ebben az esetben az utolsó dolga, hogy kiválassza a megfelelőt. A Securia Pro-nál évek óta segítünk ügyfeleinknek a fényképezőgép vagy kamerakészlet kiválasztásában. Ezért összefoglaltuk Önnek azokat a szempontokat, amelyeket érdemes megfontolni, mielőtt valamelyik mellett döntene.

1. A használatnak megfelelően válasszon Wi-Fi kamerát

Az első lépés a kamera elhelyezése és használata. Ez megmondja, hogy a kültéri Wi-Fi kamerák, a napelemes Wi-Fi kamerák vagy az otthoni vezeték nélküli kamerakészletek között mozogjon. Felhasználástól függően tudja, hogy a kereskedelmi célú kamerák (üzletek, épületek belső terei, raktárak stb.) iránt érdeklődnek, vagy konkrét kamerát keresnek - például mini WiFi-t vagy autókamerát.

2. Fontos a kép- és hangminőség

Főleg, ha magasabb követelményeket támasztanak az iratok részleteinek felismerésével kapcsolatban. Ezért összpontosítson a Wi-Fi kamera felbontására és a mikrofon paramétereire.

 • Normál otthoni vagy üzleti megfigyeléshez elegendőek a 480-720 pixel felbontású kamerák.
 • Egy osztállyal jobb az úgynevezett nagy felbontású (HD vagy Full HD), amely 720 és 1080 pixel közötti paraméterekben képes megkülönböztetni az arc részleteit.
 • Az ultranagy felbontású (UHD), más néven 4K, a kép- és hangrögzítés és -rögzítés részleteivel szembeni igazán magas igények kielégítésére alkalmas.
 • A legmagasabb rangot a 8K feliratú felbontás foglalta el, amelyet speciális szakmai célokra, például kutatásra vagy kémszolgálatra használnak.

3. A Wi-Fi kamera kompatibilitása más eszközökkel

Elsősorban arról az operációs rendszerről beszélünk, amellyel a Wi-Fi kamerának gond nélkül kommunikálnia kell. Ezért a vezeték nélküli wifi kamerakészlet kiválasztásakor ellenőrizze, hogy az kompatibilis-e táblagépe, okostelefonja vagy más megjelenítő eszköze operációs rendszerével (leggyakrabban Android vagy IOS).

4. Milyen Wi-Fi kamerafunkciókat fog használni?

Ezek közül sokat fentebb már említettünk. Arcfelismerés, éjszakai látás, kameraállás beállítása, felvétel megosztása stb. A Wi-Fi kamera kiválasztásakor fontos átgondolni, hogy melyiket használja valójában. A kiegészítő funkciók mellett a Wi-Fi kamera ára is emelkedik.

 

5. Mit kínál a legjobb wifi kamera?

 1. Nagy képfelbontás: A minőségi wifi-kamerák gyakran nagy képfelbontást biztosítanak, jobb részletgazdagságot és tiszta képeket biztosítva.

 2.  Széles látószög: A széles látószögű kamerák nagyobb területet fedhetnek le, és jobb követési képességet biztosítanak.

 3.  Éjszakai látás: A kiváló minőségű éjszakai látás lehetővé teszi, hogy a fényképezőgép még gyenge fényviszonyok között is kiváló minőségű képeket készítsen.

 4.  Mozgás- és hangriasztások: A mozgás vagy hang észlelésének és riasztás küldésének képessége hasznos lehet a biztonsági megfigyeléshez.

 5.  Cloud tárolás: A felvételek Cloud  tárolása lehetőséget biztosítja, hogy még akkor is hozzáférjen a felvételekhez, ha a kamera megsérül vagy elveszik.

 6.  Integráció intelligens otthoni rendszerekkel: A kamera integrálható más intelligens otthoni eszközökkel, például világítással, zárakkal vagy termosztátokkal.

 7.  Hosszú akkumulátor-élettartam vagy biztonságos áramforrás: Ha vezeték nélküli wifi kameráról van szó, akkor fontos, hogy legyen elegendő akkumulátor-élettartam vagy stabil tápegység.

 8.  Jó biztonság: A minőségi wifi kameráknak erős védelemmel kell rendelkezniük az adatokhoz való jogosulatlan hozzáférés ellen.

 9.  Egyszerű telepítés és kezelés: A legtöbb felhasználó számára fontos, hogy a kamera könnyen telepíthető és kezelhető legyen

6. Mennyibe kerül egy Wi-Fi kamera?

Ez a kérdés szinte minden vásárlót érdekel. Az ár átlagosan több tíztől több száz, akár több ezer euróig terjed. A fent említett pontok tisztázásával azonban eljutunk egy hozzávetőleges árszinthez, ahol az eltérést okozhatja például a Wi-Fi kamera márka vagy egy akciós árajánlat. Ha van beállított költségvetése, javasoljuk, hogy találjon kompromisszumot a költségvetése és a fényképezőgép esetleges magasabb ára között. Különösen akkor, ha a speciális funkciók vagy a nagyobb felbontású Wi-Fi kamera elengedhetetlen az Ön számára.


Sikerült eligazodnia a vezeték nélküli kamerakészletek vagy maguk a Wi-Fi kamerák kínálatában? Hiszünk abban, hogy tippjeinknek köszönhetően pontosan megtalálja az igényeinek megfelelőt. A www.securiapro.hu weboldalon kamerák széles választékát találja raktáron, és szakemberektől kapott tanácsokat