IR kamerák: Miért nem működik nálam a színes éjjellátó, csak a fekete-fehér?

Gyenge megvilágítás mellett a legtöbb infravörös (IR) biztonsági kamera automatikusan átvált fekete-fehér infravörös / éjszakai látásra. A fekete-fehér infravörös képek biztosítják a maximális részletgazdagságot és tisztaságot gyenge fényviszonyok mellett is. A színes éjjellátó biztonsági kamerák olyan képérzékelőket tartalmaznak, amelyek érzékenyebbek a fényre, így gyenge fényviszonyok mellett is színesen rögzíthetnek. Ezek a kamerák akkor működnek a legjobban, ha olyan otthonok vagy épületek külsején helyezik el őket, ahol külső fényforrások vannak a közelben.

Ha a fényviszonyok 1 lux alá csökkennek (teljes sötétség), a színes videó átvált fekete-fehér IR éjszakai látásmódra, hogy biztosítsa az optimális képminőséget gyenge fényviszonyok között. Ha a videojel nem színesen jelenik meg, előfordulhat, hogy nincs elegendő környezeti fény a színes éjjellátó funkció működéséhez.

A színes kijelzővel kapcsolatos problémák hibaelhárítása színes éjjellátó kamerákban:

Győződjön meg arról, hogy a kamerát olyan helyre szerelte fel, amely nincs teljesen sötétben. A kamera megfelelő működéséhez legalább 1 lux energia szükséges. Teljes sötétségben a kamera infravörös érzékelőket használ, és fekete-fehérben jeleníti meg a videót. Fontolja meg, hogy a kamerát olyan helyre telepítse, ahol külső fényforrások vannak a közelben.

Győződjön meg arról, hogy a fényképezőgép elegendő energiával rendelkezik. Ellenőrizze az áramforrást úgy, hogy a fényképezőgépet működő tápegységhez, túlfeszültség-védőhöz, hosszabbítókábelhez vagy elektromos aljzathoz csatlakoztatja.

VIGYÁZAT: A hálózati adapterek nem kültéri használatra készültek, és beltérben vagy vízálló dobozban kell őket elhelyezni.

Győződjön meg arról, hogy a kamera és a fényérzékelők nincsenek eltakarva.

Ha gömb alakú kamerát használ, ügyeljen arra, hogy a napellenző vagy a napellenző ne legyen túl messze a fényképezőgép felett, nehogy fény érje az érzékelőket. Ezek az akadályok megakadályozhatják, hogy az érzékelők megfelelő környezeti fényt érjenek el.