Nincs kép a monitoron / TV csatlakozás a DVR-hez / NVR-hez

Ha a DVR / NVR rendszert egy monitorhoz csatlakoztatta, és nem látja a képet, akkor ez a kábelekkel, a monitorral vagy a DVR / NVR felbontás beállításával lehet összefüggésben.

DVR / NVR kábelcsatlakozás ellenőrzése:

Győződjön meg arról, hogy a videokábel nincs meglazulva vagy nincs lecsatlakozva. Ellenőrizze a videocsatlakozást a monitorhoz/TV-hez.

Próbáljon ki egy másik, azonos típusú kábelt, hogy megbizonyosodjon arról, hogy a videokábel nem sérült vagy eltört.

Ellenőrizze, hogy monitora/TV-je és DVR/NVR-rendszere támogatja-e a HDMI-t. Ha igen, HDMI-kábelre van szüksége a TV és a DVR/NVR között. Javasoljuk a HDMI használatát, ha rendelkezésre áll.

HDMI port

 

Ellenőrizze, hogy a monitor/TV és a DVR/NVR rendszer támogatja-e a VGA-kábeleket. Ha igen, csak helyezzen VGA-kábelt a monitor/TV és a DVR/NVR közé.

 

 

Ha a monitoron/TV-n csak RCA-kábelek bemenetei vannak, csatlakozhat a DVR/NVR videokimeneti portjához egy BNC- vagy RCA-kábellel és egy adapterrel.

Ha ellenőrizte a DVR / NVR kábeleit, és továbbra sem látja a képet, újra kell állítania a DVR / NVR monitor csatlakozását.

A monitor kapcsolatának visszaállítása:

1. Kapcsolja ki a monitort.
2. Kapcsolja ki és be a DVR/NVR-t. A DVR bekapcsolásához / kapcsolja ki és az áramforrást körülbelül 30 másodpercre. Kapcsolja vissza az áramellátást.
3. Kapcsolja be a monitort.
4. Kapcsolja be a DVR / NVR rendszert.

Ha alaphelyzetbe állította a monitor csatlakozását, és továbbra sem jelenik meg kép, ellenőrizze a monitor/TV bemeneti csatornát. Győződjön meg arról, hogy a DVR-hez/NVR-hez csatlakoztatott monitor bemeneti csatornáját választotta ki. A bemeneti csatornák kiválasztásával kapcsolatos információkért tekintse meg a kézikönyvet.

Ha a megfelelő bemeneti csatornát választotta a monitoron, és nem látja a képet, ellenőrizze, hogy a DVR / NVR olyan felbontásra van-e állítva, amelyet a monitor támogat.

 

A DVR/NVR felbontás beállításainak ellenőrzéséhez:

Módosítsa a DVR/NVR felbontást 1024 x 768-ra. A legtöbb monitor támogatja ezt a felbontást.